реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Генерал Марчук: Росія може напасти на чернігівському напрямку!

Україні потрібно серйозно готуватися до нового спалаху російської мілітарної активності і чітко зрозуміти: воювати за нас ніхто не буде.

Про це повідомив глава Міжнародного секретаріату з безпеки і громадянського співробітництва між Україною і НАТО, колишній керівник СБУ і Міноборони Євген Марчук в інтерв’ю Gordonua.com.

На думку Марчука, звернення української влади щодо миротворчого контингенту – нормальна ідея, але не можлива для швидкої реалізації. Окрім того, обов’язкова для втілення цього – згода двох сторін. Росія ж демонстративно заперечує і вважає що введення міжнародного миротворчого контингенту – це відступ від Мінських домовленостей.

«Треба враховувати, якщо Путін вирішить пробивати сухопутний коридор до Криму, ніякі миротворці його не зупинять. Його можуть зупинити тільки неадекватно великі втрати у живій силі і техніці. А для цього треба багато летальної оборонної зброї, оновлена ​​тактика і стратегія Збройних сил України», – наголосив генерал.

Марчук зазначив: зараз Росія відкрито поставляє на Донбас багато військової техніки, в тому числі важкої і наступальної.

«Ми розуміємо, що їй потрібен коридор до Криму. Значить, під загрозою Маріуполь. Але у мене є передчуття, що найближчим часом може бути гаряче на харківському або чернігівському напрямках.

Це самі страхітливі точки. За чернігівському напрямку – рукою до Києва подати, близько 200 кілометрів», – зауважив Марчук.

«Звичайно, я не вірю, що росіяни підуть на Київ. Хоча... Останнім часом постійно ловлю себе на думці, що вже не можна говорити: я не думаю, я не вірю. Ніхто не припускав, що Росія може піти на силову анексію Криму, на війну на Донбасі, на вбивства наших громадян, на диверсії. А оскільки Путін якось сказав, що міг би і до Києва дійти, і до Варшави, вже нічого виключати не можна», – додав він.

Марчук зауважив: «Захід поки не може виробити ефективну невійськову технологію примусу Росії до миру. Тому нам потрібно серйозно готуватися до нового спалаху російської мілітарної активності і чітко зрозуміти: воювати за нас ніхто не буде». ЗіК



Теги:Євген Марчук, Маріуполь, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar