реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Гарячий собор холодного грудня

Кілька тисяч людей зібралися на Софійській площі в Києві в очікуванні проголошення рішення Об'єднавчого собору про створення Української помісної православної церкви України.

Про це повідомляє кореспондент телеканалу Громадське.

Прихожани різних церков з регіонів приїздили до столиці десятками автобусів. За словами вірян, їх безоплатно привезли до столиці і організували дорогу священики, які робили оголошення про це на службах у церквах.

Вони відкинули заяви про те, що це проплачений чи примусовий приїзд.

Зазначається, що у них у руках українські державні прапори, партійної символіки немає.

На площі встановлено два великі екрани і колонки.

За словами кореспондента, саме на цю сцену пізніше вийде і звернеться до народу обраний предстоятель майбутньої Української помісної православної церкви.

Найближчим часом тут відбудеться молебень, а також очікується виступ президента України Петра Порошенка.

Заходи безпеки забезпечують підрозділи Національної поліції та національної гвардії. На підходах до площі здійснюють превентивний огляд.

Сам Об’єднавчий собор, де будуть голосувати за предстоятеля церкви, проходить за закритими дверима у Софії Київській.

Від Української православної церкви Київського патріархату претендентами на місце голови помісної церкви є митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній та митрополит Луцький і Волинський Михайло. Однак висувати свої кандидатури зможе будь-хто з учасників собору.

Від церкви Московського патріархату участь у голосуванні може брати митрополит Вінницький і Барський Симеон. А Українська автокефальна церква не представить свого кандидата, адже її очільник Макарій взяв самовідвід. Водночас представники автокефальної церкви готові підтримати одного з повірених Вселенського патріархату — архієпископа Даниїла або архієпископа Іларіона.



Теги:об'єднавчий собор, Софія Київська, митрополит Михаїл, митрополит Єпіфаній


Читайте також



Коментарі (0)
avatar