реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ганебну угоду Юлії Тимошенко з Путіним скасовано

Трибунал при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольму виніс окреме рішення у справі НАК «Нафтогаз України» проти ПАТ «Газпром» щодо контракту на постачання газу до України від 2009 року.

Про це повідомив Департамент з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Зокрема, трибунал повністю відхилив вимогу «Газпрому» щодо застосування принципу «бери або плати», а також задовольнив вимогу «Нафтогазу» про перегляд контрактної ціни з урахуванням ринкових умов.

Крім того, трибуналом було повністю скасовано заборону на реекспорт газу, яка містилась в контракті.

Президент Петро Порошенко привітав рішення Стокгольмського арбітражу у справі НАК «Нафтогаз України» проти «Газпрому» щодо контракту на постачання газу, в якій українська державна компанія виграла найкрупніший комерційний спір.

Глава держави зазначив, що відповідно до цього рішення, положення «бери або плати» скасоване, а у задоволенні вимог російського «Газпрому» сплачувати за газ на цій підставі відмовлено.

«Це принцип, нав’язаний Україні Росією і безвідповідально прийнятий українськими переговірниками в 2009 році. Завдяки йому мільйони українців були пограбовані на мільярди доларів», - наголосив Петро Порошенко.

Ганебну для України угоду підписала свого часу прем'єр- міністр України Юлія Тимошенко.



Теги:БЮТ, Юлія Тимошенко, Газпром, угода Путін - Тимошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar