реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

ФСБ може спокійно читати листування депутатів Чернігівської міськради

Окремі депутати, голови постійних комісій та фракцій Чернігівської міської ради використовують для офіційного електронного листування поштові скриньки, які зареєстровані на російських сайтах. Спецслужби якої країни можуть читати – фактично, без жодних перешкод, в «автоматичному» режимі - все листування, яке проходить через ці e-mail, - питання риторичне.

Громадська організація «Чернігівська правозахисна спілка» та «Антикорупційний дайджест» звернулися до Чернігівської міської ради з проханням надати контактні дані депутатів, постійних комісій та фракцій міської ради, що би мати можливість направляти звернення безпосередньо адресатам як звичайною, так і електронною поштою, і ось деякі депутатські електронні адреси викликали деяке здивування.

З отриманої відповіді міської ради випливає, що до цього часу «народні обранці» чернігівського органу місцевого самоврядування використовують для виконання своїх депутатських обов’язків поштові скриньки електронної пошти, які зареєстровані на російських сайтах типу mail.ru, yandex.ru.

«У нас не було і не має жодного бажання розкручувати шпигуноманію або антиросійську істерію, але і залишати без реагування ситуацію з використанням місцевими депутатами електронних ресурсів, які підконтрольні РФ, вважаємо неправильним під час проведення, фактично, військових дій на території України.

Можна згадати події навколо соціальної мережі ВКонтакті, засновник якої був вимушений відмовитися від своєї частки акцій, по одній з версій внаслідок його (П. Дурова) відмови надавати «компетентним органам» персональні дані українських користувачів.

Українське законодавство Постановою КМУ від 21 жовтня 2015 р. № 851 «Деякі питання використання доменних імен державними органами в українському сегменті Інтернету» зобов’язує державні органи влади та їх посадові особи використовувати для здійснення службового листування виключно електронних поштових скриньок, розміщених на серверах, які перебувають у доменній зоні GOV.UA або .УКР.

Щодо органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання державного та комунального секторів економіки є тільки рекомендація дотримуватися вимог цієї Постанови. Чернігівська міська рада врахувала ці рекомендації, а частина депутатів вирішила для своєї представницької діяльності використовувати, як розуміємо, свої особисті поштові скриньки на російських інтернет-ресурсах., що в нинішній час навряд чи є доцільним з точки зору хоча би інформаційної безпеки.» - зазначив керівник ГО «Чернігівська правозахисна спілка» та «Антикорупційного дайджесту» Євгеній Малецький.

Керівник ГО «Чернігівська правозахисна спілка» та «Антикорупційного дайджесту» Євгеній МАЛЕЦЬКИЙ



Теги:шпигуноманія, фсб, Євгеній Малецький, Чернігівська міська рада, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar