реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

ФСБ кинула за ґрати прихильника самостійності Уралу

18 квітня в Єкатеринбурзі затримали місцевого громадського діяча і політолога Ярослава Ширшикова, а наступного дня – запроторили до тюрми.

Про блискавичне судилище за сфабрикованою російськими каральними службами кореспонденту медіаагенції "Останній Бастіон" повідомив соратник уральського самостійника Андрєй Романов - пише "Останній бастіон"

За словами співзасновника руху "Вільний Урал" ("Свободный Урал"), Верх-Ісєтський суд Єкатеринбурга санкціонував перебування Ярослава Ширшикова під арештом терміном на 2 місяці.Чоловіка звинуватили у "виправданні тероризму" на основі його кількарічного коментаря в одному з анонімних Telegram-каналів, де висловився негативно про путінського "військкора"-пропагандиста Максіма Фоміна (він же "Владлєн Татарскій" – прим. ред.)

Тепер усі російські пропагандистські ресурси намагаються виставити уральського самостійника як блазня, замовчуючи те, що він одним із перших вийшов на протест проти будівництва храму РПЦ у сквері навпроти Драматичного театру Єкатеринбурга. Не просто вийшов, але був одним з ініціаторів відродження ідеї незалежної Уральської республіки, чим природно налякав Москву.

У 2020 році Ярослав написав листа Владіміру Путіну, де повідомив про вихід Уральського федерального округу зі складу РФ і утворення Уральської республіки. Розумієте, за що його намагаються посадити? Сьогодні ж Ярослав зіткнувся із байдужістю у своєму рідному місті. На його підтримку й досі ніхто не вийшов. А тим часом після етапування до Москви йому загрожує більший терміном. За такими важкими статтями судять військовим судом і частіше у закритому режимі», – прокоментував невтішну ситуацію Андрєй Романов.



Теги:розпад Росії, Уральська республіка, режим Путіна, Ярослав Ширшиков


Читайте також



Коментарі (0)
avatar