реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Французи засипали українців конфетті

Оркестр і балетна група Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України з Чернігова гідно представили нашу державу на міжнародному фестивалі духових оркестрів, який відбувся у місті Сен-Кантен, що у Франції.

«Українки вразили своїм шармом», «Виступ українського військового оркестру порадував французьку публіку», - так оцінила французька преса майстерність наших військових музик. Зокрема газети «Courrier picard» (Кур’єр Пікардії), «L’Union» (Єдність), «Paruvendu» (Нарасхват), «Aisne Nouvelle» (Міські новини).

У французькому місті відбувся Міжнародний фестиваль духових оркестрів. До участі у фестивалі залучалися творчі колективи музикантів з Нідерландів, Великої Британії та Франції. На запрошення організаційного комітету фестивалю нашу країну представляли оркестр і балетна група Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України з Чернігова.

Як повідомив, начальник центру – заслужений артист України майор Олександр Шевчук, для участі у цьому фестивалі колектив оркестру підготував спеціальну програму, до якої увійшли кращі національні музичні надбання, українські військові марші та світові хіти.

- Формат цього фестивалю був дуже складним і цікавим водночас. Він мав назву «TATTOO «SAINT-QUENTIN». Слово «TATTOO» означав виконання оркестрами музичних творів в русі. У нас таке виконання більш відоме, як оркестрове дефіле, - поділився офіцер, - В перший день фестивалю ми виступали перед 35 тисячною аудиторією мешканців та гостей Сен-Кантену у спортивному палаці.

- Організатори цього дійства одразу відзначили, що ми зачарували місцеву публіку і спрогнозували, що наступного дня, під час виступу в місті у нас з’являться тисячі прихильників. Так воно і сталося, - далі розповів він.

За словами майора Шевчука коли українські музики пройшли марш-парадом центральними вулицями карнавального міста, це викликало справжній фурор.

- Чим більше глядачам подобався наш виступ, тим більше вони засипали нас конфетті. Менеджери фестивалю та представники країн-учасниць наввипередки запрошували нас до себе, пропонували взяти участь у різноманітних музичних турах та фестивалях, - підкреслив він.

Слід зазначити, що творчі колективи Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України представляли Україну, її Збройні Сили та Сухопутні війська за кордоном у понад 20 міжнародних програмах, концертах та фестивалях. Зокрема, у Німеччині, Чехії, Італії. У 2008 році військовий оркестр та балет центру брав участь у міжнародному фестивалі військових духових оркестрів у французькому місті Жів’є.

Окрім глядацької оцінки майстерності наших музик військові оркестранти мали можливість обмінятися досвідом з закордонними колегами, збагатили свій музичний репертуар.



Теги:музиканти, ЗСУ, Україна -Франція, військовий оркестр


Читайте також



Коментарі (0)
avatar