реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Французи вчать українців як треба захищати свого виробника

Французька поліція застосувала сльозогінний газ для розгону акції протесту фермерів, що відбулася у четвер, 17 грудня, поблизу резиденції Ніколя САРКОЗІ на Єлисейських полях, повідомляє Reuters. Кількох учасників акції арештовано.

Перед світанком близько 70 незадоволених аграрною політикою влади фермерів прибули до палацу на Єлисейських полях. У фургоні вони привезли два стоги сіна, яке й розкидали на вулицях, прилеглих до офіційної резиденції Президента Франції.

Сіном завалили й вхід до палацу. Підрозділи поліції, які прибули на місце події, застосували проти демонстрантів сльозогінний газ і почали розчищати дорогу від сіна.

Як заявив агентству голова Асоціації молодих фермерів Дамьєн ГРЕССЕН (Damien Gressin), працівники аграрного сектора вважають, що уряд на чолі з Н.САРКОЗІ приділяє захисту французьких виробників сільгосппродукції мало уваги, внаслідок чого ринок захоплюють виробники зі США та Індії.

У 2009 році французькі фермери зібрали врожаю в середньому на 34 відсотки менше, ніж роком раніше. Причиною цього, на їхню думку, стало подорожчання добрив і падіння цін на зернові.

Привезти б тих фермерів в Україну, щоб закидали не сіном, а гноєм вхід, наприклад, до Кабінету міністрів, який дає вказівки ввозити в Україну прострочене аргентинське м"ясо, захімічені польські яблука, дешевий чужий цукор, китайський ширпотреб...




Теги:Саркозі, національний виробник, фермери, кабінет міністрів, Франція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar