реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Фіни вибирають націоналістів

Громадяни Суомі волевиявилися. Новий фінляндський уряд формуватимуть правоконсерватори з Національної коаліційної партії на чолі Петтер Орпо. Ця політична сила здобула перемогу на виборах із мінімальним відривом (20,7%) від головних опонентів – націоналістів "Справжніх фінів" (20,1%) Рійккою Пуррою і Соціял-демократичної партії (19,9%) Санни Марін.

Станом на тепер підраховано всі 100% голосів виборців. Фінляндська демократія знову показала дива мирного плюралізму світоглядів, які на загал об'єднані спільним знаменником – віддано палким патріотизмом. Водночас за словами поки ще чинного міністра внутрішніх справ Крісти Мікконен, цьогорічна явка нижча (71,9%) за попередні парламентські перегони у 2019 р.

Пані Марін, своєю чергою, вже привітала опонентів – Орпо та Пурру – із перемогою, подякувавши виборцям й учасникам кампанії. «Підтримка нашої партії збільшилася, як і кількість місць у парламенті. Це справді хороше досягнення, хоча сьогодні ми й не фінішували першими, але у нас є всі підстави радіти такому результату», – заявила прем'єр-міністр Суомі.

Центр дослідження Фінляндії



Теги:націоналісти, Україна - Фінляндія, центр дослідження фінляндії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar