реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Фінансовий безлад в Куликівському аграрному ліцеї

Фахівці Ніжинської об’єднаної держфінінспекції під час ревізії фінансово-господарської діяльності Куликівського професійного аграрного ліцею за період з 01.07.2011 по 31.05.2013 року виявили фінансових порушень на суму 292 тис грн.

Зокрема, в порушення чинного законодавства не було перераховано до обласного бюджету кошти від “...строкового розміщення і утримання телекомунікаційного обладнання...” в сумі майже 42 тис грн.

Також було виявлено непоодинокі факти порушень при нарахуванні зарплати та виплати стипендій. Так, при відкликанні працівників з відпустки чи при її перенесенні у зв’язку з хворобою, в установі “забували” зробити перерахунок, що призвело до зайвого нарахування коштів на суму майже 14 тис грн.

Відповідно до законодавства, під час проходження учнями виробничої практики, 50% їх заробітної плати повинно спрямовуватися на рахунок навчального закладу для розвитку матеріально-технічної бази, а інша половина безпосередньо виплачується учням. Але через те, що навчальним закладом укладалися договори без обов’язкової вимоги щодо спрямування половини коштів на спеціальний рахунок училища, заклад недоотримав майже 42 тис грн.

За результатами ревізії за допущені порушення фінансово-бюджетної дисципліни, ведення бухгалтерського обліку та за порушення законодавства про бюджетну систему України на керівника та головного бухгалтера установи було складено протоколи про адмінправопорушення за ст. 164-12 та 164-2 КУпАП. Крім того, установі винесено попередження та пред’явлено вимоги щодо обов’язкового усунення виявлених порушень, а також зупинено операції з бюджетними коштами. Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Куликівського району.

Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області




Теги:Куликівка, фінансовий безлад, Держфінінспекція, аграрний ліцей


Читайте також



Коментарі (0)
avatar