реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Фільм про ...круту СБУ

Скільки ще невідомих сторінок історії України треба розкрити. Скільки спотворених Росією відтворити так, як це було насправді. Поки наші військові відвойовують нашу територію і захищають незалежність, ми намагаємося встановити історичну справедливість.

Це фільм, де останнє інтервʼю Євгена Марчука.
Це крута історія, де показано, яким крутим було наше СБУ 1994 року під керівництвом Марчука. Де видно професіоналізм спецпризначенців. Де видно політиків, які не боялися ухвалювати рішення, не боялися відповідальності.

На сьогоднішньому допремєрному показі документального фільму «Крим. Звільнення» були практично всі герої фільму, окрім шанованого Євгена Марчука, який помер через 7 днів після запису з ним інтервʼю.

Проєкт вироблений на замовлення Суспільного і розказує про зрив плану росіян відокремити півострів від України у 1994 році. Спецпідрозділ СБУ «Альфа» за одну ніч зупинив заколот ставлеників росії. Потім це назвали найуспішнішою операцією українських спецслужб часів незалежності. У стрічці використані матеріали із особистих архівів Євгена Марчука, вона також містить фрагменти його останнього інтервʼю. Герої і спікери фільму: генерал-лейтенант СБУ Василь Крутов; генерал-майор СБУ Віталій Романченко; полковники СБУ Сергій Ропаєв та Павло Дубров, полковник Іван Якубець.

Фільм зачепив присутніх у залі глядачів. Була гостра дискусія, яка показала, що треба продовження. Треба нові серії, де була би показана роль і наших військових, і наших дипломатів у відстоюванні Криму.
Сподіваюсь, ми побачимо такі фільми.

Незабаром фільм вийде на екрани, матимете можливість - подивіться. Не пошкодуєте.

Щоб не робив наш божевільний сусід, Крим - це Україна. Скоро він повернеться до нас.

28 червня о 21:00 на телеканалі Суспільне Культура та ютуб-каналі Перший відбудеться прем’єра фільму «Крим. Звільнення», знятого «Кіностудією дитячих та юнацьких фільмів ім. О. О. Ханжонкова» на замовлення Суспільного Мовлення.

Світлана ОСТАПА



Теги:українське кіно, СБУ, Євген Марчук, Світлана Остапа, нові фільми, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar