реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Ерзя виходять проти Москви

Ерзянське підпілля вночі розклеїло в Саранську сотні листівок

В ніч на 8 липня активісти ерзянського національного руху провели партизанську вилазку, розклеїв у столиці Республіки Мордовія сотні листівок, із закликами до ерзян їхати на Раскень Озкс – національне моління ерзян у селищі Чукали Большеігнатовського району, аби не дати владі використати традиційний релігійний ритуал з метою пропаганди «спецоперації».

Листівки ерзянською і російською мовами, з ерзянською національною символікою, були помічені як мінімум на 15 зупинках громадського транспорту у Саранську, серед яких:
- «Будинок спілок» (проспект Леніна); - «Консервний завод» (ЛВЗ)(проспект Леніна); - на кільцевій Хіммашу;
- «Музей Ерзя» (вул. Комуністична); - на зупинці поряд з республіканським МВС (вул. Комуністична);
- «Будинок друкарства» (вул. Робітнича); - на паркані Троїцької церкви (вул. Богдана Хмельницького);
- «Ветлікарня» (вул. Ладигіна); - на деревах поблизу військового комісаріату Республіки Мордовія (вул. Республіканська); - на перетині доріг поблизу Республіканської і нової лікарні.

Канал «VANDY» отримав лист із фотознімками від користувача з ніком Korš, в якому невідомий ділиться подробицями акції: "Нам стало відомо про наміри влади використати Раськень Озкс для дискредитації ерзянського національного руху. Працівникам бюджетної сфери, з яких влада сформувала так званий «пушкінський Атянь Езем», наказали продемонструвати підтримку військового вторгнення в Україну. Скоріш за все на Раськень Озкс влада намагатиметься використовувати масовку із Z-свастиками. Тому, легітимний Атянь Езем доручив группі саранських активістів провести цю акцію, метою якої є демонстрація відношення ерзянського народу до військової авантюри Москви та до маріонеток, які ховаються за спиною чиновників та репресивного апарату, що називають себе ерзянами. Нашою акцією ми ще раз демонструємо, що ерзянський рух – найсильніший серед усіх національних рухів фіно-угорського народу РФ. Свободу Ерзянь Мастор!»

Сайт "Після Росії"



Теги:ЕРЗЯ, розпад Росії, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar