реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Дві пошти – два способи життя

Торік «Нова пошта» відкрили 3300 нових відділень у 3100 населених пунктах. Як ви гадаєте, скільки із цих відділень закрилися через нерентабельність? Відповідь шукайте наприкінці посту, а зараз трохи про тенденції на ринку поштової доставки.

З кінця минулого року «Нова пошта» почала відкривати відділення у селах, де мешкає менше 2 тисяч людей. Зазвичай франшизу «НП» беруть місцеві підприємці, які в магазині облаштовують пункт прийому-видачі посилок. Чи окуповується таке відділення в селі? – поцікавилася я у директора «Нової пошти» Олександра Бульби.

«Ці відділення класно «злетіли», тому що в населеному пункті з’явилося повномасштабне поштове відділення. Є відділення, які виходять на точку беззбитковості. Ми свідомо інвестуємо гроші в розвиток приватних підприємців на місці, допомагаємо їм фінансово, щоб вони могли з точки зору місцевого маркетингу продати цю послугу. Спочатку боялися, але тепер партнери самі переконують, що це вигідно».

В компанії розповідають про легендарного підприємця, який відкрив близько 70 відділень в селах Івано-Франківської області. І всі вони працюють.

Наявність сучасної поштової доставки на селі змінює купівельний досвід і купівельні можливості. І до хорошого швидко звикаєш.

А правильна відповідь на запитання, поставлене в першому реченні, така: за рік закрилися аж… два відділення із 3300. Тому у «Нової пошти» і з’являються партнери в селах, де менше 2 тисяч мешканців.

Натомість у «Укрпошти» - інша політика: закривати сільські відділення – замість того, щоб шукати взаємовигідний і сучасний формат роботи…

Ліна КУЩ



Теги:Ліна Кущ, Нова Пошта, Смілянський, Укрпошта


Читайте також



Коментарі (0)
avatar