реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дванадцятий ранок Широкої війни

Перший день Великого Посту. Взагалі- то піст це не про їжу (бо то зветься дієтою). Піст - це співпереживання Христу Розп'ятому. І зараз ціла Україна постує. А Чернігів - страшним, суворим постом: учора ввечері рашисти побили 2 багатоповерхівки, дві школи, три дитсадки. Про кількість убитих наразі невідомо - не до підрахунків. Над древнім містом стояли чорні хмари російської підлості і українського гніву.
Біля Салтівки наші сили спеціальних операцій знешкодили як диких свиней, заражених не африканською чумою, а російською - артилеристів, які кошмарили Харків. Вірю: так буде і під Черніговом.
Наразі ж приходить отупіння, а далі буде байдужість - не лякаймося, це природня реакція організму. Психологи, що вивчають людей на війні, кажуть: найважче витримати 10 - 14 дні. Ми вже посередині.
І Чернігів, що став містом- героєм за указом президента, герой саме стійкістю. Саме титулування пахне совєтчиною, але якщо комусь це допоможе - хай буде. І керівники міста та області, безумовно, заслуговують на нагороди, але не треба було цього робити саме зараз. Краще після Перемоги.
А вона буде. Прем'єр Словенії розповів, як він своїм колегам по ЄС говорив у перший день Широкої війни, що на третій будемо поставляти Україні зброю. З нього сміялися, бо всі вони вірили - Україна впаде за пару днів. Про це говорила навіть американська розвідка. Як бачте, поставляють і словенський прем' єр виявився правим. Недарма є така версія, що сіверяни прийшли саме з Дунаю, саме з території, де нині Словенія...
До речі, про наші нарікання на Захід який нас не захищає. Світом правлять інтереси, а не цінності. Скажімо, як Захід допоміг маленькій Фінляндії воювати з СРСР, крім невеликого загону шведських добровольців?! А чим поміг Захід Берліну під час повстання проти росіян, чи мадярам у 1958, чехословакам у 1968 роках? Глибокою стурбованістю. А нам все ж - зброєю! І добровольці з 52 країн уже приїхали. Оно на Москві хотіли вручити ноту протесту хорватському аташе, бо за даними москалів тільки хорватів приїхало в Україну воювати 20 тисяч. Аташе брати ноту відмовився. А МЗС пєчальної лошаді заявило, що в зарубіжних країнах різко виріс рівень русофобії. Да шо ж такоє!
В Іванівку під Черніговом росіяни в'їхали, стріляючи по вікнах по обидві боки вулиці. Знаєте чому - бо бояться, що в них щось полетить. СБУ перехопило їх розмови, так вони зі здивуванням розказують, що навіть баби з автоматів по них стріляють. Таки дійшло, що ніхто їх тут не жде, крім ОПЗЖ, яких треба відловлювати. А ще москалів дивує, що в наших селах є асфальт і освітлення. Ще б пак, адже воюють не москвичі та пітерці (ті поховалися), а хлопці з російських дєрєвєнь, які живуть у гівні і помирають, як звірі.
Син товариша намагався на машині вивезти родину в село, так в Іванівці його обстріляли. Вернувся. Добре, що пробили лише машину, а не їх. А ці асвабадітєлі ходять по хатах і відбирають їжу та все цінне на їх голодні очі. Армія вбивць і мародерів!
Що буде далі? Ще, на жаль, будуть бомбити - проте наші протиповітряні сили стають сильнішими. Ось учора над Деснянкою під Черніговом збили російську ракету. Але виживати, звісно, важко - після вчорашнього в значній частині нема світла і води, проте комунальники проявляють просто героїзм, відновлюючи.
США вчора дозволили країнам НАТО продавати Україні винищувачі. З ними ми станемо ще сильнішими, хоча викурювати росіян з України доведеться як тарганів. Оно в Браниці під Бобровицею казали селянам, що і здалися б, але бояться своїх офіцерів і трибуналу. Ну що ж, тоді смерть від українських захисників. Така логіка війни, у якій Україна перемелює міф про могутню російську армію, яка за 11 днів не змогла навіть взяти Чернігів.
...І був ранок дванадцятого дня Широкої війни, і був день, і переповнювалася чаша гніву Господнього, щоб вилитися на чужинців, які прийшли із землі Каїна, лукаво звучи себе братами Авеля. Україна стояла.

Василь Чепурний



Теги:Чернігівщина, широка війна, піст, агресія Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar