реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Два сквери і чотири тролейбуси

Прибираючи з вулиць кіоски, комунальники звільняють невеликі сквери.

Так, після прибирання МАФів на вулиці Гончій "відкрився" зелений березовий сквер. Для мешканців мікрорайону він був місцем відпочинку і знову ним стане. Бо цей скверик - один із проектів-переможців бюджету участі. Тож його мають реконструювати.

За домовленістю міста з Академією пенітенціарної служби, розташованою поряд, Чернігів за бюджетні кошти облаштує цю зону відпочинку, а подальший догляд за нею візьме на себе навчальний заклад.

Аналогічний сквер у майбутньому планується впорядкувати й на вулиці Пухова, де він нині також відгороджений шеренгою кіосків. На нараді у міськраді керівник муніципальної варти Віталій Хрустицький повідомив, що з дев'яти тимчасових споруд в одного з магазинчиків договір оренди землі вже закінчився, ще у двох - закінчується цього року, у решти - у 2022-2025-му. Власникам останніх запропоновано перенести їхні МАФи в інше місце у цьому мікрорайоні.

Цього року обласний центр також отримає чотири нові тролейбуси. Щойно відбувся тендер на їх закупівлю і, як розповів керівник Чернігівського тролейбусного управління Руслан Ємець, за його результатом придбають тролейбуси виробництва місцевого автозаводу.

Уже в середині травня на вулиці мають виїхати чотири нові машини вартістю майже 5 мільйонів гривень кожна. До речі, місто за останні 5 років після тривалого періоду занепаду підприємства придбало для тролейбусного парку 32 "Барвінки", які, зокрема, пристосовані для перевезення маломобільних груп населення та людей з інвалідністю.

Василь ЧЕПУРНИЙ."Голос України"

На знімку: шеренга кіосків, які закривають зелений сквер.



Теги:Мафи, Чернігівська міська рада, сквери, вулиця Гонча


Читайте також



Коментарі (0)
avatar