реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Дробович почав реалізацію антиукраїнської карти?

На UA: Перший керівник Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович звинуватив полковника Андрія Мельника, що він «працював на кошти нацистів», а ОУН причетна до «вбивства євреїв».

Впадає в око, що тема Андрія Мельника і ОУН стає пріоритетною для пана Дробовича. Фактично, при кожній нагоді він намагається озвучувати ідеологічні кліше так званої радянської історіографії і московської пропаганди, які давно спростовані серйозними істориками.

Нагадаю пану Дробовичу, що у Другій світовій від рук нацистів загинуло п'ятеро з дев'яти членів Проводу ОУН, серед яких поетка Олена Теліга, страчена німцями у «Бабиному Яру» і незабутній Олег Кандиба-Ольжич, по-звірячому закатований фашистами у концтаборі «Заксенгаузен», 197 членів керівного активу ОУН.

Ось деякі з них: Іван Рогач, Іван Рошко-Ірлявський, Орест Оршан-Чемеринський, Дарія Гузар-Чемеринська, Микола Кузьмик, Богдан Сірецький, Петро Олійник, Володимир Баранецький, Дмитро Звізда, Зенон Домазар, Степан Чайка, проф. Гупало, Іван Кошик, Євгенія і Тетяна Суховерські та ін.

В цілому близько п'яти тисяч членів ОУН впали жертвами гітлерівського терору у боротьбі за визволення України.
Оскільки у згаданому виступі на UA Перший заявлено, що «Петлюра, Коновалець, Шухевич, Бандера» - «складна тема», виглядає, що Інститут національної пам'яті може перетворитися в установу, яка не відновлює історичну справедливість, а знищує пам'ять про справжніх героїв України.

Я готовий зустрітися з А.Дробовичем і надати документи, які зберігаються в Архіві ОУН і які спростовують маячню, що її поширює Москва, і неприпустимо, щоб таку ж маячню поширював Український інститут національної пам'яті.

Богдан ЧЕРВАК



Теги:Дробович, Богдан Червак, єврейське лобі, Андрій Мельник, ОУН


Читайте також



Коментарі (0)
avatar