реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

"Дракон" -- на Десні!

Веслування на човнах «Дракон» уперше про себе заявило на Чернігівщині, хоча було започатковане на р.Янцзи в Китаї. На першість Чернігова, що проводилась уперше, приїхали найсильніші екіпажі України.

Екіпаж човна немалий — 20 веслувальників, а ще стерновий і барабанщик, який задає ритм веслувальникам. Одинадцять екіпажів спортсменів із шести міст України та ще шість екіпажів спортсменів із Чернігова боролись за кубок президента федерації веслування на човнах «Дракон» Сергія Романчука, володаря кубка світу,а призера змагань чемпіонату світу та Європи у цьому класі човнів.

Виникли ці змагання завдяки ентузіазму майстра спорту Сергія Романчука та за підтримки відділу з фізичної культури і спорту міської ради. Саме озеро в урочищі Ялівщина стало найбільшою спортивною ареною Чернігова, де святкували День міста веслувальники.

За сумою двох дистанцій (200 і 500 м) у класі «open» перемогли веслувальники із м.Кременчук, друге місце вибороли дніпропетровці, третє — кияни («Буревісник»); у класі «mix»: «ДВС» (Київ), «Тамерлан» (Дніпропетровськ), «Каяк» (Чернігів).

Змагання аматорів, які місяць готувалися до цього заходу, були непередбачувані. Банк «Демарк» виявився першим, випередивши банкірів з «Приватбанку» та «Родовідбанку». При цьому попсувала всім нерви, невідомо звідки з’явившись, команда підприємців м.Чернігова. Замкнула шістку команда преси м.Чернігова.

Організатор змагань Сергій Романчук був надзвичайно задоволений, адже здійснилась його мрія: всі найсильніші команди веслувальників на «Драконах» України приїхали у славне місто Чернігів. Глядачів було близько тисячі, не рахуючи учасників змагань. Отже, змагання виявились дієвими щодо популяризації веслувального спорту.

Побільше б таких ентузіастів було у Чернігові!

Валерій СЕНЧУК






Коментарі (0)
avatar