реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Довколабудівельні міфи розвінчані

"Чернігівбудінвест: розвінчання міфів" -- саме такою була тема прес-конференції, яку провели заступник міського голови Олександр Сердюк та керівник комунального підприємства Віталій Собиченко.

В.Собиченко повідомив журналістам, що комунальне підприємство “Чернігівбудінвест” Чернігівської міської ради створене 14 січня 2004 року відповідно до рішення Чернігівської міської ради.

Головною метою створення підприємства було впорядкування виділення та відведення земельних ділянок під забудову об’єктів житла і соціально-побутової інфраструктури в місті Чернігові за залучені кошти юридичних та фізичних осіб.

За інформацією директора "Чернігівбудінвест", основні завдання підприємства – це залучення інвестицій для житлового будівництва в місті, згідно з Генеральним планом забудови Чернігова; передпроектна та проектна підготовка об’єктів будівництва; комплексна забудова житлових кварталів; створення сприятливих умов для інвесторів, які вкладають свої кошти в розбудову міста, а також залучення до підрядних будівельно-монтажних робіт, у першу чергу, місцевих будівельних організацій та ефективного ведення будівництва; насичення ринку сучасним комфортним, енергозберігаючим житлом, відповідно до запитів населення.

В. Собиченко підкреслив, що КП "Чернігівбудінвест" виконує функції замовника будівництва об’єктів, супроводжує цей процес від виділення земельної ділянки під забудову до введення об'єкта в експлуатацію. Це включає дев’ять етапів (1.Розробка передпроектних пропозицій. 2.Отримання дозволу міської ради на розробку проекту відведення землі. 3. Розробка проекту земельної ділянки спеціалізованою проектною організацією. 4. Затвердження проекту відведення на сесії міської ради. 5. Отримання містобудівних умов та обмежень в управлінні архітектури та містобудування. 6. Отримання дозволу на будівельні роботи. 7. Будівництво об’єкту. 8. Введення завершеного об’єкту нерухомості в експлуатацію. 9.Передача земельної ділянки міській громаді рішенням сесії міської ради).

Крім того, фахівці комунального підприємства займаються підготовкою проектних рішень для об’єктів будівництва, пошуком земельних ділянок та підготовкою матеріалів для відведення земельних ділянок, збором вихідних даних для проектування об’єктів, відселенням мешканців житлових будинків, що підлягають знесенню, отриманням технічних умов на підключення до інженерних мереж, розробкою проектно-кошторисної документації, забезпеченням проведення комплексної державної експертизи та її затвердження, отриманням дозволів на проведення охоронно-археологічних робіт та дозволів на проведення будівельних робіт, веденням технічного нагляду за будівництвом об’єктів, підготовкою та здачею об’єкта в експлуатацію.

"Як бачите, сфера діяльності комунального підприємства досить широка, "Чернігівбудінвест" є самостійним і самодостатнім, не дублює функцій інших підрозділів міськради", - зробив висновок В.Собиченко. Він також наголосив, що колектив підприємства налічує 11 фахівців, більшість з них мають вищу освіту та працюють за спеціальністю. До речі, троє з чотирьох сертифікованих чернігівських спеціалістів, котрі мають право здійснювати технічний нагляд за веденням будівництва, працюють саме на КП "Чернігівбудінвест".

Заступник міського голови О. Сердюк спростував міфи про підприємство, поширені в інформаційному просторі Чернігова. Зокрема, йдеться про "відмивання бюджетних грошей", "торгівля землею", "накопичення земельних ділянок", "непрофесійність колективу підприємства", "тенденційність у виборі проектних та підрядних організацій", "недоцільність існування підприємства".

Заступник міського продемонстрував довідку держказначейства про те, що комунальне підприємство не має там рахунків, а отже не працює з бюджетними коштами. Про те, що випадки торгівлі землею відсутні, засвідчує акт аудиту діяльності КП "Чернігівбудінвест", здійснений КРУ.

О.Сердюк повідомив, що за час своєї діяльності КП "Чернігівбудінвест" співпрацював з майже 50 інвесторами та 13 підрядними організаціями. Всього за цей час у будівництво житла і об’єктів комунально-побутового призначення залучено 315 млн. 910 тис. грн. інвестицій:

за 2005 р.- 50,3 млн. грн.

за 2006 р .- 62,01 млн. грн.

за 2007 р. – 93,1 млн. грн.

за 2008 р. – 58,9 млн. грн.

за 2009 р. – 51,6 млн. грн.

Здано в експлуатацію житла та об’єктів соціального призначення:

2005 р.- 14,9 тис. м2

2006 р. - 12,7 тис. м2

2007 р. – 47,3 тис. м2

2008 р. – 15,9 тис. м2

2009 р. – 3,1 тис. м2

На сьогодні підприємство має у своєму розпорядженні понад 30 земельних ділянок, з них 17 ділянок знаходяться в постійному користуванні, 15 – в оренді.

"У підприємства немає жодної земельної ділянки, яка не в роботі, – підкреслив О.Сердюк. – Підприємство не працює з бюджетними коштами і це його перевага, яка приваблює інвесторів".

Щодо доцільності існування підприємства, то заступник міського голови процитував акт КРУ, де зазначено, що інвестори визнають потрібність діяльності підприємства.

Нині керівництво КП "Чернігівбудінвест" має амбітні плани на 2010 рік – активізувати будівництво на тих ділянках, де воно розпочалося, та залучити нові інвестиції. За рік планується здати в експлуатацію майже 30 тис. м. кв. житла та залучити у будівельну галузь міста близько 80 млн. грн. інвестицій.

Прес-служба Чернігівської міськради




Теги:Олександр Сердюк, Віталій Собиченко, Чернігівська міськрада, Чернігівбудінвест, інвестиції


Читайте також



Коментарі (0)
avatar