реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Дорожчають ліки для бідних

Комунальне підприємство "Ліки України" Чернігівської обласної ради звернулося до Прем’єр-міністра України з проханням звільнити від обкладання податком на додану вартість (ПДВ) ліки, що виготовляються в аптеках.

"В більшості випадків лікарські засоби в аптеках виготовляються для хронічних хворих, людей похилого віку, дітей, тобто, категорій, що відносяться до соціально незахищених верств населення, якими подорожчання цих ліків сприймається негативно", - йдеться у листі,.

Як пояснила заступник генерального директора КП Любов Бойко, з серпня 2004 року в Україні діяла постанова Кабміну №1006, яка звільняла ліки, виготовлені за рецептами лікарів та на замовлення лікувально-профілактичних закладів, від ПДВ. У червні цього року її дію скасуввав інший документ Кабінету Міністрів, і тепер виготовлені в аптеках ліки коштують на 20% дорожче. .

""Ліки України" - єдине підприємство Чернігівщини,що надає повну медикаментозну допомогу. Воно проводить централізоване виготовлення лікарських засобів, яких не виробляє промисловість і забезпечує ними майже всі райони області. Щодня в його аптеках виготовляється мікстур, порошків, крапель за сотнями рецептів.

Петро АНТОНЕНКО



Теги:Ліки України, дорожчання ліків, ціни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar