реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Доктор Геббельс живий!

Зазвичай обласне радіо, коли там іде передача комуністів, я вимикаю. А на дачі цього зробити не вдалося, бо радіо голосно балакало у сусіда.

І коли після приємної передачі Валентини Громової понесли ідеологічну пургу комуністи, мені подумалося: цікаво, а невже б Німеччина звільнилася від нацизму, якби там досі радіо транслювало геббельсівську пропаганду?

І якби в Німеччині стояли пам’ятники фюреру, його соратникам, як у нас стоять Лєніну. І якби німці ходили по вулицях імені нацистів Гіммлера, Герінга, Мюллера, Бормана, як ми ходимо по вулицях імені комуністів та ще й новим даємо комуністичні імена, як у Чернігові міська рада присвоїла імена Короткова та Галанова? Невже Німеччина змогла б виборсатися з нацистської павутини і навіть об’єднатися в одну державу?!

Між іншим, європейські структури прирівняли нацизм і комунізм – німецьке і російське виконання лукавих та людиноненависницьких теорій. А якщо ми йдемо в Європу (як каже наш читач Феодосій Ричок з Куликівки, «про це вже навіть мій собака знає»), то хто ж там чекає прирівняних до нацистів? Ось вам і «какая разніца» -- так каже обиватель про пам’ятники Лєніну і про вулиці імені катів нашого народу.

Обласне радіо рекламою комуністів заробляє гроші. А звідки у комуністів такі гроші? Від капіталу Ахмєтова чи прямиком з Росії? Не на внески ж старих комуністів фінансується дорога реклама.

Ще приклад. Перед педагогами виступав колишній секретар обкому компартії, колишній генеральний консул України в Санкт- Петербурзі Микола Рудько. Виступав з похвалою Сталіну. І при цьому часто згадував Німеччину, де сам неодноразово бував. Викладач музичного училища імені Л.Ревуцького, просвітянка Лариса Куровська запитала свого давнього ідеологічного опонента:» Ви кажете, що бували неодноразово у Німеччині. Скажіть, а там геббельсівська пропаганда також дозволена, як у нас сталінська?».
Питання, на жаль, риторичне.

Ось вам і «какая разніца»! Тому так і живемо – нас відкрито грабують, а нам невтямки.

Приїхала вчителька з Польщі – початкові школи у маленьких селах там ніхто не думає закривати (а початкова – до 6 класу), як у нас. Нема в них ні «оптимізації», ні покращення…
Зарплата вчителя зразу після вузу – 4 тисячі євро. А продукти і одяг коштують ще й дешевше, ніж в Україні. Правий Юрій Щербак, коли говорить про світову торгово-промислову мафію, яка окутала Україну.

Скажіть, а рівень життя поляків має якийсь зв’язок з тим, що вони є ревними католиками, не відцуралися рідної мови, хоч як Московія свого часу не намагалася їх зламати, і що пам’ятників ні Дзержинському, ні Лєніну у них нема?!
Для мене і це питання риторичне.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:геббельс, нацизм, Василь Чепурний, комунізм, колонка редактора


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Сюди ж можна додати відкриття меморіальної дошки колишньому першому секретарю Чернігівського райкому Полковніченку, а також спробу присвоїти одній з вулиць імені Палажченка.
avatar
2
«Надо беречь каждого способного и понимающего работника, беречь и выращивать его. Людей надо заботливо и внимательно выращивать, как садовник выращивает облюбованное плодовое дерево. Воспитывать, помогать расти, дать перспективу, вовремя выдвигать, вовремя переводить на другую работу, ежели человек не справляется со своим делом»
(И.В.Сталин, 1934г.)

«Ценить машины и рапортовать о том, сколько у нас имеется техники на заводах и фабриках, научились. Но я не знаю ни одного случая, где бы с такой же охотой рапортовали о том, сколько людей мы вырастили за такой-то период и как мы помогали людям в том, чтобы они росли и закалялись в работе. Чем это объясняется? Объясняется это тем, что у нас не научились еще ценить людей, ценить работников, ценить кадры...» 
«...мы должны прежде всего научиться ценить людей, ценить кадры, ценить каждого работника, способного принести пользу нашему общему делу. Надо, наконец, понять, что из всех ценных капиталов, имеющихся в мире, самым ценным и самым решающим капиталом являются люди, кадры. Надо понять, что при наших нынешних условиях “кадры решают все”. Будут у нас хорошие и многочисленные кадры в промышленности, в сельском хозяйстве, на транспорте, в армии, наша страна будет непобедима. Не будет у нас таких кадров – будем хромать на обе ноги».
(И.В.Сталин, 1935г.)
avatar
3
«...нужно прежде всего сократить рабочий день по крайней мере до 6, а потом и до 5 часов. Это необходимо для того, чтобы члены общества получили достаточно свободного времени, необходимого для получения всестороннего образования. Для этого нужно, далее, ввести общеобязательное политехническое обучение, необходимое для того, чтобы члены общества имели возможность свободно выбирать профессию и не быть прикованными на всю жизнь к одной какой-либо профессии. Для этого нужно, дальше, коренным образом улучшить жилищные условия и поднять реальную зарплату рабочих и служащих минимум вдвое, если не больше, как путем прямого повышения денежной зарплаты, так и, особенно, путем дальнейшего систематического снижения цен на предметы массового потребления» 
(И.В.Сталин, "Экономические проблемы социализма в СССР", 1952г.)
avatar
4
Ці доволі логічні претензії, які висловив Чепурний представники національно-патріотичних сил можуть предявити тільки собі, тому, що не скористалися у 1991-93 рр. ситуацією піднесення, й не провели безповортну люстрацію. А комуно-олігархи, оговтавшися та пізніше скориставшися зрадою Ющенка, який привів до влади відвертий кримінал, будуть вішати нам локшину на вуха. Бо ж не секрет, що без голосів "маленької, але гордої" фракції комуняк, риги не змогли би протягнути багато корисних для себе оборудок у парламенті.
avatar