реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Доки Америка відмовляється від лідерства, готуються французи

Україна може зупинити президента РФ Володимира Путіна, якщо Штати дадуть їй достатньо зброї. Про це заявив президент США Джо Байден під час виступу перед Конгресом 8 березня.

За його словами, з часів громадянської війни в США не було таких нападів на демократію, як зараз. Глава Кремля Володимир Путін не збирається зупинятися в Україні.

"Але Україна може зупинити Путіна. Україна може зупинити Путіна, якщо ми надамо їм зброю, таку як потрібно", — зазначив американський президент.

Політик заявив, що військова допомога Києву блокується тими, хто хоче зіштовхнути Америку з курсу світового лідерства. Також він згадав у своїй промові колишнього президента США Дональда Трампа. Він звинуватив його в тому, що він підтримує Путіна.

В той же час президент Франції заявив, що французькі війська можуть бути введені в Україну у разі прориву російських військ до Одеси чи Києва.

Президент Франції Еммануель Макрон 7 березня провів зустріч з лідерами французьких партій, під час якої описав можливий сценарій введення французьких військ в Україну.Про це пише видання L'Independant.

Як заявив лідер комуністичної партії Франції Фаб'єн Руссель, під час зустрічі з главами партій Макрон вкотре підтвердив свої заяви щодо підтримки України. Президент, зокрема, висловив готовність відправити війська Франції для допомоги ЗСУ у разі, якщо станеться прорив фронту в бік Одеси або Києва.

Як повідомляється, під час зустрічі Макрон використовував карти, щоб проілюструвати свої тези.



Теги:широка війна, Байден, Україна - Франція, Макрон, Україна - США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar