реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Добра новина для пам’яті жертв Голодомору на Харківщині

26 листопада 2020 року на Харківщині історія зі становленням напису «Фельдман Екопарк» завершилась на ноті порозуміння та компромісу.
Вдячна українському суспільству за небайдужість, ЗМІ за професіоналізм, керівництву «Фельдман Екопарку» за вміння чути та дослухатися.

За два дні вікна українців засвітяться теплим світлом. Старі фото в альбомах нагадають про долі близьких і рідних. Серед них є ті, що пережили, і ті, що не пережили Голодомор. Жодне вікно в нашій країні не має бути порожнім.
А хтось прийде до урочистих величних меморіалів, а хтось до скромних хрестів. Схилить голову у траурній покорі перед пам’яттю мільйонів упокорених голодом.

Так від вікна до вікна, від фото до фото, від історії до історії живе пам'ять – пам'ять родини, пам'ять села чи міста, пам'ять нації.

Це дуже чутливі та особисті спогади, що вплітаються у нашу спільну історію.
Саме тому будь-які дії або ініціативи приватні або громадські навколо місць пам’яті мають бути ретельно продумані та проговорені. Тут варто шукати інклюзивні та чуйні форми привернення уваги до своїх проєктів, які не дисонуватимуть із виявами пам’яті і не провокуватимуть конфлікти.

28 листопада о 16 годині ви знаєте, що робити.
Збережи пам'ять.
Збережи правду.

Марія ТАХТАУЛОВА,
Начальник Північно-східного міжрегіонального відділу
Українського інституту національної пам’яті
Харків
26.11.2020



Теги:Голодомор, харків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar