реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

До нас їде оперета!

З 12 до 14 листопада за підтримки Чернігівської облдержадміністрації, обласної ради, міської ради та виконавчого комітету у приміщенні Чернігівського обласного українського академічного музично-драматичного театру відбудуться гастролі Київської оперети.
Трупа Київської оперети у складі 140 осіб презентує мешканцям м. Чернігова свої останні прем’єри: класичну оперету «Містер Ікс» Імре Кальмана, яскравий зразок української опереткової класики «Сорочинський ярмарок» О. Рябова, дитячий мюзикл «Лампа Аладдіна» С. Бедусенка та наостанок – святковий Гала-концерт за участі солістів Київської оперети, артистів балету, хору та оркестру театру.
Режисер-постановник вистав «Містер Ікс» та «Сорочинський ярмарок», а також Гала-концерту – заслужений діяч мистецтв України, художній керівник театру – Богдан Струтинський. Дитячий мюзикл «Лампа Аладдіна» - режисерська робота народної артистки України Тамари Тимошко-Горюшко.

Коротко про театр
Театр оперети має довгу та бурхливу історію. Засновано театр у приміщенні Народного троїцького дому, де у 1907 р. Микола Садовський створив Перший стаціонарний театр в Україні. Сцена нинішньої Київської оперети пам’ятає таких видатних театральних діячів, як Марія Заньковецька, Іван Карпенко-Карий, Панас Саксаганський, Микола Лисенко, Лесь Курбас та багатьох інших особистостей, які вплинули на розвиток всього театрального мистецтва України. У 1934 р. вперше в оголошеннях тодішньої культурно-просвітницької преси пролунала назва Київського стаціонарного театру музичної комедії. Саме з тих часів і почалося творче життя сьогоднішнього Київського академічного театру оперети. У грудні 2009 р. Київська оперета святкуватиме свій 75-ти річний ювілей – велику подію для всієї української театральної громадськості та, власне, для прихильників театру.
Творчість Київської оперети спрямовано на розбудову справжнього українського театру, про який колись мріяли видатні театральні діячі Микола Садовський і Лесь Курбас. Сьогодні нові постановки Київської оперети є виключно україномовними, а серед перлин класики жанру та різноманітних творчих експериментів завжди є суто українські проекти, що привертають глядача до витоків національної культури.




Теги:Київ, оперета


Читайте також



Коментарі (0)
avatar