реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

До чого тут екологія? Як активістки ГР захищають порушників

Засідання Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації перетворилося в доволі гостру дискусію -- спочатку між заступниками голів -- обласної ради Валентином Мельничуком і міського голови Чернігова Олександром Сердюком. Присутній був і прокурор міста Валерій Карась.

Заступник голови обласної ради Валентин Мельничук доводив, що обласна рада, яка у серпні проголосувала за створення регіонального ландшафтного парку "Ялівщина", зробила все від неї залежне для вирішення болючого для міста питання. Тепер слово -- за міською радою, яка навіть не надає списки власників земельних ділянок та не може визначити межі Ялівщини.

Заступник міського голови Олександр Сердюк доводив, що подання в управління екології уже зроблене, а все, що навколо -- виключно політизація. Зрештою, членам Громадської ради так і не стало зрозуміло -- 170 чи 250 гектарів має Ялівщина? Не кажучи вже про власників землі в заповідному урочищі...

Проте, коли голова Громадської ради Світлана Пасталиця запропонувала проголосувати подання ради міському прокурору з проханням перевірити законність виділення земельних ділянок у Ялівщині, різко проти стали виступати дві активістки -- Тамара Петрова та Наталія Проскуріна. Хоча саме вони ввійшли і до робочої групи по проблемі Ялівщини. Наразі про екологічні зусилля цих дам, як і комуністки Седячко, досі нічого не було відомо.

До пропозиції голови екологічної асоціації "Зелений світ", лікаря Івана Осадціва таки попросити перевірити законність дерибану землі в Ялівщині, Громадська рада з подачі всюдисущих активісток не прислухалась. Дивно, що той дерибан фактично підтримують організації, які мають у назві слова "громадський контроль"...

Знаменно, що відомий у місті еколог Іван Осадців не ввійшов до складу комітету по екології, що його очолила комуністка Седячко. Що йому там робити?

Зате він створив робочу групу по екології, яка й була проголосована на Громадській Раді. Цікаво, що п. Проскуріна й тут стала виступати проти. Що її так стурбувало? Непідконтрольність владі? Так це буде точно, адже в робочу групу, крім членів Громадської ради, ввійшли журналісти "Сіверщини", "Деснянської правди", Українського радіо.

Ці ж самі пані різко стали виступати і проти звернення до голови Чернігівської обласної державної адміністрації про економічну ситуацію, коли безрозмірно росте земельний податок для підприємств, податкова вимагає перераховувати податки наперед, не повертається ПДВ тощо. Як не дивно, не маючи належного економічного досвіду, і тут ці активістки стали виступати проти. Особливо потішила п. Петрова, яку стурбували звинувачення підприємців в бік податківців: "Как ета можна абвинять нєзаконнимі правєркамі?". Да, недарма "Громадський контроль" очолював лівий "до мозга костей" Василь Волга, що зараз сидить за отримання хабара...

Доповідачем був голова економічного комітету, директор крохмального заводу Сергій Самоненко, на підтримку виступив керівник ВАТ "Базис" Андрій Склярець. Звернення пройшло тривале обговорення в комітеті. Але ні -- пані активістки, що з однаковим апломбом судять про екологію, вибори, дерев'яне різьблення і економіку, й тут були "проти". Зрештою, звернення таки проголосували, хоча й має його ще доробляти президія Ради.

Василь ЧЕПУРНИЙ, член Громадської ради.



Теги:Ялівщина, Іван Осадців, Василь Чепурний, Грмоадський контроль, Чернігівська ОДА, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar