реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Дезкамера… для відмивання грошей

Такий оригінальний винахід вигадали фахівці Бобровицької районної санітарно-епідеміологічної станції. І тримали його в секреті, поки не нагрянули ревізори.
При ревізії фінансово-господарської діяльності СЕС серед всього іншого спеціалісти контрольно-ревізійного відділу перевірили роботу дезінфекційної камери, встановленої на вантажівці ГАЗ-52, звернувши увагу на те, що шляхові листи для виїзду цього автомобіля чомусь оформлювалися на бланках шляхових листів легковика.

Зацікавившись цим фактом, ревізори вирішили подивитися первинні документи, що підтверджували б роботу дезкамери. Проте таких документів їм пред’явити не змогли. А керівник СЕС відмовилася давати будь-яке пояснення з цього приводу.

Таємницею залишився й перелік членів бригад, що виїздили у вогнища інфекційних захворювань. Адже журналу реєстрації наказів в установі не велося. Як і спеціальних журналів, де мали фіксувати проведення дезинфекції самої дезкамери.

Але найзагадковіше в цій історії чекало ревізорів, коли вони в присутності водія та дезінструктора оглянули автомобіль. З’ясувалося, що автошини його не зношені. Пломби на вузлі приводу спідометру та коробці передач відсутні. А в дезкамері бракує стелажів для складання білизни на обробку та вологого конденсату, що підтверджувало б її роботу.

А ще ревізори дізналися, що працює камера на… дровах і дизпаливі. Та в період, що підлягав ревізії, їх не придбавали. Зате справно закуповували бензин, списуючи його на роботу дезкамери. Таким чином, упродовж 2007 — 2009 рр. було списано 2555 л бензину на 17,3 тисячі гривень.

Наразі творчість бобровицьких «кулібіних» вивчатимуть правоохоронні органи.

Геннадій МАРТИШЕВСЬКИЙ,
начальник КРВ у Бобровицькому районі




Теги:відмивання, КРУ, Гроші, Бобровиця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar