реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Держбюджет прийнято, мінімальну зарплату визначено

Прийняття Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» - це спільне досягнення і Уряду, і Верховної Ради, і Президента, спрямоване на виконання місії, спільної для усієї України: створення такого рівня розвитку економіки та добробуту громадян, який дозволить Україні протягом 10 років увійти до клубу 20-ти найбільш економічно розвинених країн світу.
В основу Закону покладено Антикризову стратегію, що передбачає відновлення та розвиток економіки і соціальний захист населення України.

Важлива соціальна складова антикризової стратегії Держбюджету, зокрема, зростання заробітної плати на 5 %. Окрім того, передбачено доплату до заробітних плат, пенсій та соціальної допомоги з 1 січня 2010 року, за період невиконання попереднім Урядом визначених Законом соціальних стандартів, на суму понад 5,6 млрд. гривень.

Також встановлена мінімальна заробітна плата на 2010 рік у місячному розмірі: з 1 січня – 869 грн., 1 квітня – 884 грн., 1 липня – 888 грн., 1 жовтня – 907 грн., 1 грудня – 922 грн.

Закон України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» є результатом спільних зусиль представників усіх політичних сил і спрямований на покращення добробуту усіх громадян України та розвиток нашої держави.

Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування та застосовується з 1 січня 2010 р. (Опубліковано у газеті „Голос України” від 30 квітня 2010 р. №80-81).

ДПІ у м. Чернігові




Теги:держбюджет, пенсії, мінімальна заробітна плата


Читайте також



Коментарі (0)
avatar