реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Державному науково-випробувальному центру Збройних Сил України – 85-років

10 березня в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбулися урочисті збори з нагоди 85-річчя Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України.

Колектив центру з ювілеєм та визначними здобутками в роботі привітали керівники обласної та міської влади, зокрема, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, начальник Воєнно-наукового управління Генерального штабу Збройних Сил України полковник Юрій Гусак, командувач Повітряних сил ЗС України генерал-полковник Сергій Дроздов, командувач оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗС України генерал-майор В’ячеслав Назаркін, начальник парашутно-десантної служби Командування високомобільних десантних військ ЗС України підполковник Сергій Мордвинов, представники громадських та волонтерських організацій, ветерани військової служби, учасники АТО та інші поважні гості.

– Головними здобутками центру, – зазначив у своєму виступі полковник Володимир Башинський, – є, перш за все, результати випробувань нових та модернізованих зразків ОВТ для Повітряних сил, Сухопутних військ, Високомобільних десантних військ та Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Багато зразків, які пройшли у нас випробування, нині прийнято на озброєння Збройних Сил України, деякі зразки зараз проходять підконтрольну експлуатацію у військах, в тому числі в ході АТО.

Понад п’ятдесят військовослужбовців центру брали участь в АТО, серед них – офіцери командування центру, льотчики-випробовувачі та наукові працівники, військовослужбовці штабу та підрозділів забезпечення. Спектр виконання військовослужбовцями центру завдань в АТО досить широкий, це і безпосередня участь у виконанні завдань в складі льотних екіпажів та бойових підрозділів, виконання місії спостерігачів Спільного центру координації та контролю, робота в штабах та на пунктах управління. Вагомі результати роботи багатьох військовослужбовців центру відзначено державними нагородами. Також фахівці центру регулярно проводять аналіз результатів підконтрольної експлуатації зразків ОВТ, знаходячись безпосередньо у місцях дислокації відповідних підрозділів у зоні АТО, відпрацьовують рекомендації щодо удосконалення зразків та способів їх відпрацювання.

Сьогодні багато військовослужбовців та працівників центру були нагороджені державними та відомчими відзнаками, грамотами, подяками та цінними подарунками. А Валерій Куліч від імені Чернігівщини вручив начальнику центру полковнику Володимиру Башинському «Сертифікат на покращення матеріально-технічного забезпечення Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України у 2017 році на 100 000 гривень» та побажав подальших успіхів у підвищенні бойового потенціалу української армії.

Підполковник Олександр ПАРІЙ



Теги:модернізація армії, випробувальний центр, ЗСУ, Феодосія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar