реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Депутат організував ремонт братської могили у Березні

Мова піде не про народного депутата України чи просто багату людину, а про 74-річного пенсіонера, депутата Березнянської селищної ради Менського району Чернігівської області п’ятого і шостого скликання Анатолія Семеновича Ромашка.
Багаторічного члена УНП добре знають у селищі і цінують за небайдужість, активність, гостре слово. Він на ходу вміє складати гумористично-сатиричні вірші, яких дуже не любить місцеве начальство. На сесіях не відмовчується, не боїться відстояти свою думку навіть тоді, коли у меншості. Так було, приміром, коли передавали Будинок культури під церкву Московського патріархату. Він просто пропонував не поспішати з рішенням, адже молоді теж треба десь відпочивати. Але сталося так, як хотіла група віруючих, а колишній райцентр тепер не має Будинку культури.
Торік депутат сам організував та взяв найактивнішу участь у впорядкуванні та ремонті надгробка братської могили на одному з кладовищ Березни. Втомився від байдужості односельців.
– На Петропавлівському кладовищі у 1943 році після звільнення селища від німецько-фашистських загарбників у братській могилі було поховано більше 300 солдатів і офіцерів, – розповідає депутат. – Це були загиблі у бою, а також ті, що померли від ран у госпіталі, що розміщувався у місцевій школі. На братській могилі встановили металеву тумбу, яка з часом просіла, а все навкруги заросло деревами та чагарниками.
Анатолій Семенович знайшов людей, з якими упорядкував територію, наростили цеглою надгробок, забетонували. Підключив до справи своїх племінників, знайшов небайдужих підприємців, які виділили цемент, бетон та плітку. Роботи тривали два тижні.
У цьому році він збирається встановити хрест. Ветеран знову звертатиметься за допомогою до підприємців і до влади. Десь та знайде порозуміння і підтримку.

Валерій Магула
селище Березна Менського району Чернігівської області





Коментарі (0)
avatar