реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Дефедералізація Росії

Стаття росіянина Алєксандра Еткінда
Уривки в перекладі з французької:
"На міжнародній арені партнери Росії, які сильно перевершують її за потужністю, жодним чином не бажали цього розпаду. Деякі були вдячні цій Федерації за припинення небезпечної та дорогої холодної війни. Інші просто обурювалися будь-якими змінами, боячись їх більше, ніж самої війни. У будь-якому випадку розвал, який загрожує Федерації, станеться не через людей з-за кордону, які цього бажали чи планували, а проти їх волі та всупереч їхнім прогнозам. Можна з упевненістю сказати, що це також станеться проти волі більшості російського населення: такі проблеми, як правило, не вирішуються голосуванням."
"Довгий час, два десятиліття, в Росії не відбувалося нічого дійсно примітного. Як казали в минулому столітті добре обізнані люди, нам вдалося остаточно заморозити політичне життя. Все змінилося з другою російсько-українською війною, війною, яку ніколи не мали розпочинати прихильники ідеї єдиної Росії. Але його запустили і воно триває. Для тих, хто замислюється про збереження Федерації, настав момент істини."
"Так чи інакше, історія триватиме, і рано чи пізно міжнародне співтовариство, яке не цінує потрясінь, змушене буде відзначити зміни, що відбулися, щоб уникнути зайвого кровопролиття. Саме в цей час, ймовірно, відбудеться Мирна конференція за зразком тієї, яку організували в Парижі в 1918-1919 рр. переможці Першої світової війни. Росію, яка підписала сепаратний мир у Брест-Литовську, не запросили, і ця мирна конференція залишила присмак незавершеної справи. Посередниками на майбутніх переговорах виступатимуть колишні сусіди нових країн: України, Китаю, Норвегії, Польщі, Фінляндії, Казахстану. Федерації, які історично були більш успішними, такі як Європейський Союз та Сполучені Штати, також зіграють свою роль."

Повний текст https://desk-russie.eu/2022/04/16/defederaliser-la-russie.html?fbclid=IwAR25RzzW35aVN3nAjvL7Y-iQH1GewCfH-VzEwL3ngqGiorO3DLEGdl34OCg
Через Гугл-транслейтор



Теги:російсько-укрїнська війна, дефедералізація, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar