реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Де хазяїн? - питають єпископи- агенти

Трохи розмито, але читабельно.

На офіційному сайті Овруцької єпархії РПЦ появився і зник лист-послання місцевого московського архієрея Віссаріона. Мовляв, не пора не пора не пора Ґундяєву й Паканичу служить.

Віссаріон - людина за 60, українець-поліщук, зомбанутий во врємя оно Московськими духовним академіями.

Слабка ланка в МПвУ? Навряд. Бо типовий солдат "русского міра".

Тоді чому з'явився лист? Хай скіки завгодно кажуть, шо то фейк...

1. Нокаут Ореста Березовського. Утік з України після богословської розмови з Президентом (кажуть).

2. Активізм закарпатського самородка, улюбленця Ґундяєва "із малоросов" - Антона Паканича. Кажуть, саме він дав старт дикій підписній кампанії "проти автокефалії" - у межах МПвУ. Після цього почали хитатися навіть найзатятіші "сабоданіти".

3. Відсутність Березовського і самодіяльний "двіж" Паканича не подобаєцця бородатому сабоданівському царству, який боїться амбіцій закарпатського дядьки (закарпатців у МПвУ Ще називають колоритним іменем "мексиканці").

4. Водночас, враховуючи помилки минулого, АП і служба закрили (чи обмежили) канали комунікації єпископату МПвУ с Родіной - жодного посильного архієрея з РФ після початку "автокефальної кризи" так і не з'явилося. А це вопше розрив шаблонів. Корабель без руля.

5. Московські архієреюшки в Україні подумують про рятувальні човни. Усі 100 до човнів не влізуть, а от добра третина - запросто. Тому на палубі й у трюмах спалахують бійки й бунти, зміст яких поза МПвУ годі комусь пояснити. Звісно, Віссаріона - людини в капітанському званні - могли підкузьмити якісь матроси. І видати на офіційному сайті от таке звернення.

Але мораль такова, шо піратський фрегат МПвУ, який видає себе в наших водах за ковчег "Украінская Православная Церковь", трішить і набирає води. І місць посадочних у шлюпках насправді небагато. Плюс дехто ще й побоюється "духовної страти" - у порту Помісної Церкви.

Почислять за штат? Відправлять до РФ-Оґнєнная Зємля на парафії до дикунів? Залишать у Хартленді далі творити диверсії під вивіскою "Екзархат РПЦ"?

Хтозна. Але головна загадка для МПвУ: як могла підкачати Москва? Ґдє хазяін??

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:автокефалія, Ростислав Мартинюк, УПЦ МП, Овруч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar