реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Дали строк і відібрали телефон

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області визнав винним уродженця Прилук у публічних закликах до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу і призначив два роки обмеження волі, які замінено на рік іспитового терміну.

Як з'ясувало слідство, обвинувачений, починаючи з лютого 2021 року, розміщував у Facebook дописи, направлені проти президента Володимира Зеленського і його команди.

У вироку наводиться два таких дописи: «Режим доживає своїх днів! Ця злочинно- олігархічна влада має бути знищена фізично, а всі згадки про неї забуті! Українці, тільки Майдан і повалення режиму врятують країну від остаточного краху і подальшого розколу! Знищимо зелену пухлину на тілі української державності!».

«ПреЗЕдент Володимир Зеленський разом із своєю зеленою командою Слуг перетворюють Україну у справжню руїну! Ці негідники та пройдисвіти грабують людей уже відкрито і від захмарних грошей втратили останню краплю гідності! Підняття тарифів заганяє всіх українців та майбутні наші покоління у кабалу можновладців без права на європейське майбутнє! Пора народу піднятись і покінчити з цією мерзотою! Всіх цих Слуг треба публічно стратити на Майдані як і їх рідню щоб діти цих злодіїв не змогли в майбутньому взяти реванш! А тих хто тікатиме просто мочити як худобу».

Судова експертиза, здійснена Чернігівським відділенням Київського науково – дослідного інституту судових експертиз, констатувала: в текстах цих публікацій містяться розгорнуті заклики – звернення насильницьким шляхом повалити діючу українську владу, знищивши її фізично.

Обвинуваченому суд визначив умовний термін покарання, зазначивши у вироку, що згадані дописи він публікував через особисту неприязнь до президента України та державної влади. Покараний не має права виїжджати за межі держави без повідомлення про це уповноваженого органу та повідомляти про зміну місця проживання. І для повноти картини суд конфіскував у дохід держави телефон Samsung, з якого чоловік заходив у соцмережу та розміщував скандальні дописи.



Теги:Прилуки, політичні переслідування ., команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar