реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Дайте рибі спокій!

В Чернігівській області області розпочинається операція “Нерест”, яка проводиться з метою посилення державного контролю за станом охорони, використання і відтворення рибних та інших водних живих ресурсів в весняно-літній нерестовий період.

Операція проводиться відповідно до вимог ст. ст. 20, 35 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”, ст. ст. 57, 59, 60 Закону України “Про тваринний світ”, п. п. 39, 44 “Тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 вересня 1996 року № 1192.

На період нересту Держекоінспекцією в Чернігівській області спільно з органами МВС України в Чернігівській області та інспекцією рибоохорони для боротьби з браконьєрством створені оперативні рейдові групи. До рейдової групи будуть залучатися громадськість та представники ЗМІ.

Окрім рейдів на водоймах Чернігівської області створеними групами будуть проводитись оперативні рейди на ринках області з ціллю недопущення фактів збуту незаконно добутих водних живих ресурсів.

Порушники будуть притягуватись до відповідальності згідно діючого природоохоронного законодавства.

Також Держекоінспекція в Чернігівській області повідомляє, що існує перелік місць, відкритих для любительського рибальства в період весняно-літньої заборони однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега.

Даний перелік Чернігівдержрибоохороною розміщується в друкованих засобах масової інформації.

Держекоінспекція

в Чернігівській області




Теги:риба, оперативній рейди, органи МВС, Держекоінспекція, нерест


Читайте також



Коментарі (0)
avatar