реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

ДАІ вибраковує автотранспорт

Державтоінспекція Чернігівської області нагадує, що техогляд транспортних засобів проводиться Державтоінспекцією в такі терміни:

- з 15 січня по 15 грудня - для тих засобів, техогляд яких проводиться один раз на два роки або один раз на рік;
- з 15 січня по 30 червня та з 1 липня по 15 грудня - для тих засобів, техогляд яких проводиться два рази на рік.

До 1 липня 2010 року в разі відсутності в межах території району суб’єктів господарювання з проведення технічного огляду транспорту, перевірка технічного стану транспортних засобів проводиться в пунктах технічного контролю Державтоінспекції, що розташовані у відповідному районі.

У разі коли засіб не проходив техогляд протягом шести і
більше років підряд або встановлено факт його перебування в
розукомплектованому і непридатному для експлуатації стані, чи
неможливо знайти його власника, Державтоінспекцією вживаються
заходи до вибраковування (списання) та зняття з державної
реєстрації таких засобів. На протязі вересня-жовтня дана процедура проводитиметься безкоштовно. Для списання транспортного засобу власнику або довіреній особі необхідно пред’явити в підрозділ ДАІ або МРЕВ за місцем реєстрації транспортного засобу наступні документи:

свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
державні номерні знаки;
паспорт громадянина України;
у разі втрати свідоцтва про реєстрацію або державних номерних знаків, надати довідку з ДАІ про перевірку за обліками вилучених свідоцтв про реєстрацію чи державних номерних знаків.

Старший державний інспектор з особливих доручень сектору автомобільно-технічної інспекції ДАІ області підполковник міліції Юрій Кудрик застерігає, що за керування транспортними засобами, які своєчасно не пройшли державний технічний огляд, передбачений штраф у розмірі від 340 до 425 грн. При повторному порушенні – позбавлення права керування терміном від 3 до 6 місяців, або адміністративний арешт.

За інформацією ДАІ в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar