реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Цвіте Петрів батіг

Цвіте і покликує в пам’яті мою тітку Галю, сільську вчительку Галину Павлівну Красюк. Це вона колись звернула мою увагу на от сю чудесну красиву рослину, зокрема на її лікувальні властивості. До прикладу, очищає кров, позбавляє вугрів та висипок всіляких на шкірі, що у юні та молоді літа трапляється часто.

ПЕТРІВ БАТІГ, а ще Синій батіг (за кольором квітів), жовтяниця, серпник (як поетично!)… Батіг - бо корінь довгий-предовгий, відтак витримує будь-яку посуху. Росте обабіч доріг, на пустирищах, у садках.
А ще - це ЦИКОРІЙ, ДИКИЙ ЦИКОРІЙ, з якого виготовляють сурогатну каву. А може й не сурогатну - у дитинстві доводилось пити доволі часто, продавався у крамницях, коштував недорого.

Квітки ПЕТРОВОГО БАТОГА розкриваються з ранку, а вже до обіду закриваються (такий собі квітковий годинник, ще Карл Лінней описав це явище). А на дощ - не розкриваються, можете тримати той Батіг у горОді і прогнозувати погоду.

І ще про цілющі властивості ПЕТРОВОГО БАТІЖКА. Уже написав, що вугрі лікує. Та більше - екзему виліковує (примочками). Ефективний для лікування печінкових хвороб. І т.д.

У природі все є, це така аптека! І таке красиве чудесне диво.

Сергій ТРИМБАЧ



Теги:Сергій Тримбач, петрів батіг, народна медицина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar