реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Cубсидії по-новому вже отримують

2500 сімей, які проживають в Чернігівській області, вже отримали субсидії за новими правилами

Про це під час засідання Чернігівського прес-клубу реформ повідомила заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення Чернігівської ОДА Інна Снегерьова. Для 6000 родин, які раніше отримували субсидії, перерахунок зроблений автоматично. Всього в Чернігівський області субсидії отримують 11 700 сімей.

Як роз’яснили в управлінні праці та соцзахисту населення, завдяки новим правилам отримання субсидій більше українських родин зможуть отримувати державну допомогу для оплати житлово-комунальних послуг. Якщо раніше родина мала право на отримання субсидії лише тоді, коли оплата за житлово-комунальні послуги перевищувала 20% сімейного доходу, то тепер цей поріг піднятий до 15%. А родини, які складаються з пенсіонерів, інвалідів та дітей до 18 років, можуть претендувати на отримання субсидії, якщо платять за квартиру 10% від родинного доходу (раніше було 15%). Пані Снегерьова пояснила, що виходячи з цього, кожна родина може сама порахувати, чи буде держава платити їй субсидію.

Нові правила значно спростили і процедуру призначення житлових субсидій. За словами іншого представника управління Людмили Панасенко, тепер для отримання субсидій треба подати до органу праці та соцзахисту за місцем проживання три документи: заяву; декларацію про доходи і майновий стан членів родини, які прописані в квартирі; а також довідки про доходи для кожного працюючого члена родини. Після подання документів рішення про призначення субсидій буде прийняте протягом 10 днів. Така компенсація призначається на 6 місяців. У випадку, якщо плата за опалення нараховується лише в опалювальний період, то субсидія призначається на весь цей період (до 7 місяців).

Серед важливих нововведень є наступне правило – тепер отримати субсидії можуть ті сім’ї, які мають заборгованість за житлово-комунальні послуги. У таких випадках субсидія призначається за умови укладання договору з підприємствами–надавачами послуг про реструктуризацію боргу. Якщо заборгованість за квартиру виникла після 1 грудня 2006 року, тоді субсидія призначається на загальних підставах.

Представники управління радять тим, кому відмовили в отриманні субсидії, звернутися до органів соцзахисту з настанням опалювального сезону - через нову ціну на газ збільшаться тарифи. А отже людям доведеться більше платити за житлово-комунальні послуги. Інна Снегерьова повідомила, що в управлінні очікують, що близько 30 000 сімей звернуться за отриманням субсидій. „Наше управління готове до такої кількості звернень”, - запевнила пані Снегерьова. Також вона повідомила, що всі бажаючі отримати субсидію можуть звернутися до „гарячої лінії”, яка створена в управлінні для надання консультацій. Її номер (04622) 5-60-97. За роз’ясненнями можна телефонувати і до Міністерства праці та соціальної політики за номером: 0-800-507-309.

Оксана Клименко




Теги:документи для субсидії, органи соцзахисту, Чернігів, субсидії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar