реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Цьому парламенту крапка" -- Тягнибок

Лідер опозиційної партії "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що у зв’язку з парламентською кризою в Україні найближчим часом мали б бути оголошені дострокові парламентські вибори.

"Це є одна з тих вимог, яка випливає з наших безпосередніх дій в парламенті", – заявив Олег Тягнибок у інтерв’ю Радіо Свобода.

"Ми зараз вважаємо, що логічно буде йти й піднімати народ. Рано чи пізно ситуація в українському суспільстві, яка вже й так підігріта, вибухне. І тоді повинна своє слово сказати українська опозиція. Дуже важливо, щоб ми були єдиними не тільки в стінах парламенту, але й єдиними поза стінами парламенту. Сьогодні ми усвідомлюємо, що наша спільна дія – опозиції плюс громади, яка нас підтримує – підігрівання революційної ситуації. Це є наша така собі козирна карта"– сказав Тягнибок.

Лідер "Свободи" також пояснив мотиви опозиції, яка продовжує блокувати Верховну Раду.

"Єдина людина, яка сьогодні відповідає, несе персональну відповідальність за всю ту вакханалію, за знищення демократії в Україні і за породження диктатури в Україні – це президент України. Президент повинен був прийти в парламент і повинен був пояснити ситуацію, тому що ситуація в Україні є критичною. Те, що відбувається в парламенті – це лишень дзеркальне відображення того, що є в українському суспільстві".

Олег Тягнибок вважає, що вимога до президента з’явитися у парламенті є необхідним кроком, попри те, що Янукович її, скоріш за все, проігнорує.

"Є певні логічні кроки, які повинна робити опозиція для того, щоб захистити не те, що свої права, а права тих, хто за них голосував. Одним з таких кроків є апеляція допрезидента, як до гаранта Конституції, виконати його конституційний обов’язок – зробити щорічну доповідь і вже відповідно отримати реакцію опозиції. І ми хочемо отримати пояснення, що робиться в країні. Бо, насправді, це справа не є опозиції, справа навіть не більшості парламенту, на сьогоднішній день це є загалом справа існування чи не існування держави. Звісно, ми не маємо ніяких ілюзій, що він не прийде, але вимагати цього ми повинні були", – сказав він.

На думку Тягнибока, можлиовсті для компромісу між владою та опозицією у парламенті вичерпані.

"Парламент вже працювати не буде. Все, крапка. Парламент є недієздатним сьогодні. Дуже було б правильно, якщо були б оголошені дострокові вибори, як парламентські, так і президентські", – заявив лідер "Свободи".

Експрес онлайнЕкспрес



Теги:розпуск Верховної Ради, свобода, Тягнибок


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
действительно, а почему бы из 50 млрд 432 млн грн. госбюджета больше млрд не потратить на выборы? или выборы будут полностью проводится за счет желающих?
avatar