реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Цього дня російські окупанти знищили українське селище

Цього дня, у 2014 році, ракетним обстрілом з території Російської Федерації, було знищено українське селище Побєда, що на Луганщині.

Селище Побєда розташоване за 50 кілометрів на захід від україно-російського кордону і в 90 кілометрах на північ від Луганська. Саме там у серпні-вересні 2014 року розташовувався штаб оперативного командування «Північ», дислокувалася техніка та близько 6 тисяч українських військових. На початку вересня ці позиції піддалися потужним ракетним обстрілам з території Російської Федерації.

Одна з наймасованіших атак сталася 3 вересня – територія, де знаходився штаб, стала схожа на випалену пустелю – дивом уцілів лише один-єдиний березовий хрест біля каплички.

Напередодні російська сторона висунула українцям ультиматум: залишити місце дислокації протягом 72 годин. За цей час переважна частина техніки була вивезена, так само, як і був передислокований майже весь особовий склад. Але на момент удару у таборі залишалися військовослужбовці, зокрема і 3-й окремий механізований мотопіхотний батальйон 24-ї механізованої бригади (3-тя ОМПБ) та близько двох десятків одиниць техніки. Вся вона була знищена прицільним шквальним вогнем.

Особовий склад зазнав значних втрат – тоді загинуло близько 17 українських військовослужбовців. Суттєвих пошкоджень зазнали і будинки мешканців селища.

Влітку та восени 2014 року щонайменше п’ять сіл та селищ Луганської області, розташованих поблизу кордону з Росією, – Колесниківка, Комишне, Мілове, Дмитрівка, Побєда, – обстрілювалися з території Російської Федерації зі ствольної та реактивної артилерії.

Слава захисникам України, вічна пам'ять загиблим героям.
Дякую колегам Укрінформу.

Роман СУЩЕНКО



Теги:російсько - українська війна, Луганська область, Роман Сущенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar