реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Ціни на памперси та контрацептиви зменшено

11 серпня в ДПС України відбулася нарада заступника Голови ДПС України Олександра Клименка з представниками великих підприємств, які займаються виробництвом, імпортом виробів медичного призначення, та аптечного бізнесу. Понад 60 представників фармацевтичного ринку висловили зацікавленість у стабілізації ситуації у сегменті соціально значимих товарів (памперсів, пелюшок, контрацептивів) та зниженні цін щонайменше на 10 відсотків від тих, що діяли на 1 серпня цього року.
Відповідні консультації з представниками підприємств фармацевтичної галузі, в ході яких вирішувалися питання щодо стабілізації цінової ситуації на ринку медичних препаратів, проведені і на Чернігівщині.
Податковими органами області проведено зустрічі з 31-м керівником найбільших підприємств.
Зокрема, керівництвом ДПА в області спільно з ДПІ у м. Чернігові проведена зустріч з директором крупного представника мережі аптек КП «Ліки України», що здійснює роздрібну торгівлю через мережу 62 аптек. Йшлося про недопущення необгрунтованого підвищення цін на окремі групи товарів медичного призначення.
За результатами зустрічі з керівником ніжинського ТОВ «Фірма Лакс» досягнуто домовленості щодо застосування націнки не більше 5 відсотків на окремі види товарів, які втратили пільгу з набранням чинності постанови КМУ №785.
Також проведено зустрічі в ДПІ у м. Чернігові з керівниками підприємств: ТОВ «Аптека «Сальвія» (роздрібна торгівля, 8 аптек), ТОВ «Фарм Фірма «Лєк-Віл» (роздрібна торгівля, 9 аптек), ПП «Фірма «Медінтех» (роздрібна торгівля, 11 аптек), ПП «Світ здоров’я – ЗЖС” (роздрібна торгівля, 6 аптек) з питань цінової політики на окремі товари медичного призначення щодо недопущення необґрунтованого підвищення цін на них.
В цілому підприємствами, основний вид діяльності яких оптова та роздрібна торгівля медичними препаратами, протягом 7 місяців поточного року сплачено до Державного бюджету 2,7 млн.грн. податків та зборів.
Виробники та імпортери товарів медичного призначення, які втратили пільгу з набранням постанови КМУ від 09.06.2011р №785, на Чернігівщині відсутні.

[b]Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Чернігівській області[/b]





Коментарі (0)
avatar