реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Цілющі секрети натуропатів

Ім’я фітотерапевта, лікаря-натуропата, спеціаліста з народної і нетрадиційної медицини, автора низки книжок з фітотерапії, лікування каменями та металами Олени Світко вже стало, як нині модно говорити, брендом. Воно відоме не лише в Києві та Україні, а й далеко за її межами. Так, зокрема в США, Німеччині, Канаді, Чехії мешкають вдячні пацієнти Олени Віталіївни.

ДІДУСЕВІ ТРАВНИКИ БУЛИ ПЕРШИМИ РОЗМАЛЬОВКАМИ МАЛОЇ ОЛЕНКИ
Дідусь Олени Віталіївни по матері — Григорій Чушенко — був мольфаром, або знахарем, народився він на Волині, потім переїхав до Запоріжжя. Недарма кажуть: «Господь парує» — отож Він дав діду Григорію в дружини Емілію Софкопову, яка також мала незвичайні здібності, зокрема прозорливість. Жили вони в любові та злагоді, разом виростили 11 дітей, своїх і чужих, дочекалися онуків. Пережили дві війни, репресії і в’язниці, але все з Божою поміччю завершилося благополучно. А по батьковій лінії — дідусь був священиком (під час голоду сухариками з пасок рятував людей), а ще цікавився лікарськими рослинами, природними методами лікування і дожив до 96 років при доброму здоров’ї. Його книги-травники були першими розмальовками трирічної Оленки.
Отакі міцні генетичні корені в Олени Світко, тож невипадково дівчина вирішила стати фітотерапевтом, навчитися допомагати людям природними методами, хоч як її відмовляли мама Віталіна Пилипівна та батько Віталій Петрович. А коли Олена своїми компресами вилікувала батькового друга від серйозного захворювання, батьки зрозуміли, що це — Божий дар, і більше не перечили їй.
А в 1986 році Олена Світко стала однією з 9 членів дослідницької групи Валерії Кривенко у відділенні нетрадиційної медицини. «У той час, — згадує Олена Віталіївна, — коли навіть бабок з травами ганяла міліція, нам дозволяли вивчати рослини в ботанічному саду. Я отримала медичну освіту, вчила діагностику за зморшками, очами, за всіма структурами організму. Ми досліджували екстрасенсорику, іридодіагностику. У нашому відділенні лікувалися політики з Кремля, а щосереди — тільки ЦК Компартії. Ми дружили з Вангою, їздили в Болгарію». Потім Олена Віталіївна працювала в Анатолія Потопальського. На запрошення відомої натуропатичної клініки Олена Світко їздила працювати в Нью-Йорк, через деякий час — в алергологічну клініку в Канаді, в Чехію… Дружні зв’язки з колишніми пацієнтами зберігаються в Олени Віталіївни і досі: «Ось я цього літа збираюся в Чехію, де на мене вже чекають мої давні друзі».

РЕЦЕПТИ ХІЛЬДЕГАРДИ СЛУЖАТЬ УКРАЇНЦЯМ

У Центрі Олени Світко — завжди людно. У невеликій кімнаті, де веде прийом лікар-натуропат Олена Світко, дуже затишно, пахне різними травами, ефірними оліями, а на стінах — багато ікон, які надихають і благословляють її на лікування. Олена Віталіївна використовує не лише свої родинні рецепти, вона вивчає і забуті рецепти українських цілителів, і європейських натуропатів (зокрема Хільдегарди), опановує секрети тибетських лам тощо. Хільдегарда входить до когорти стародавніх цілителів, до рецептів якої і нині звертаються люди, не бажаючи вживати хімічних ліків. Лише неосвічені люди віддають перевагу антибіотикам, іншим синтетичним препаратам.

Дуже цікава доля Хільдегарди, яка народилася в Бінгемі — містечко на Рейні на кордоні Німеччини, Австрії і Франції. Нині це територія Німеччини. Вона була слабеньким, але незвичайним немовлям. Її як десятину (була 10 дитиною в сім’ї) віддали до монастиря, де вона виховувалася в дуже суворої, до жорстокості, черниці. Але видіння з рецептами лікування рослинами, незвичайними лікувальними властивостями каменів і металів не полишають її. А після смерті своєї жорстокої наставниці Хільдегарда організувала свій жіночий монастир і стала його абатисою. Незважаючи на жорстокий час, коли переслідували цілителів, ясновидців, церква визнавала її ясновидицею, вважаючи її рецепти одкровенням Господа. Вона бачила, як метали, наприклад: золото, срібло, впливають на людину на клітинному рівні. Хільдегарда лікувала королівську сім’ю, представників знаті. Вона написала 18 праць, які зберігаються в Чехії, Польщі. На запрошення 36-ї абатиси монастиря Олена Віталіївна відвідала Бінгем і зустрілася зі старенькою ігуменею.

В Україні Олена Світко видала книгу за рецептами абатиси «Секрети натуропатії: рецепти св. Хільдегарди», аби й наші співвітчизники могли долучитися до цілющих властивостей рослин і мінералів.

Рецепт настою для розсмоктування тромбів і очищення судин від Хільдегарди.

Взяти одну розквітлу свічку каштана кінського, опустити її в 1 л окропу. Настояти 30 хв. Процідити. Настій п’ють протягом дня невеликими порціями.

ПАРАСТАС — ЦЕ РОЗВ’ЯЗАННЯ КАРМІЧНИХ ПРОБЛЕМ

На третьому поверсі будинку, де розташований Центр Олени Світко, відбувається парастас — розв’язання кармічних проблем, який служить владика Чернігівський Себастьян. «Людина відійшла до Бога, — говорить Олена Віталіївна, — парастас потрібний її душі. Ми проводимо парастас уже 12 років. Кожен несе 12 цибулин (за кількістю апостолів), цукерки, хліб, водичку. Після парастасів відбувається соборування». До Олени Світко приходять люди із найрізноманітнішими проблемами, фізичними і духовними, і отримують допомогу і зцілення.

Натуропат розповіла про одну зі своїх колишніх пацієнток Марію, яка, прийшовши до цілительки з психічними проблемами, запитала: «Ви лікуєте параною?» «А в чому це проявляється?» — уточнила фітотерапевт. «На людей кидаюся, з клітки втекла», — щось незрозуміле верзла жінка. Застосувавши різні свої методи: молитви, настої трав, камені, масажі і просто душевну бесіду, Олени Віталіївна допомогла Марії. Тепер жінка видужала, має роботу і сім’ю. «А через деякий час після лікування, — згадує натуропат, — Марія прийшла до мене зі словами: «Я вдячна своїй болячці, завдяки якій потрапила до вас», подарувала троянди».
Вісімдесят відсотків усіх хвороб людини мають психосоматичне походження, переконана Олена Віталіївна, найчастіше виводять організм з ладу різноманітні стресові ситуації. За словами натуропата, інколи буває найскладніше сказати людині про причину її хвороби. Наприклад, атеїсту пояснити, що ти захворів, тому що далекий від Бога, тощо. Але доводиться підбирати слова, інтонації, щоб людина прислухалася. Тут мова, голос — усе має значення, адже в них вкладаєш частинку своєї енергії. «Нерідко після телефонної розмови зі мною, — розповідає Олена Світко, — люди кажуть, що їм стає легше».

ЛІКУЮТЬ ПУП’ЯНКИ КВІТІВ І БРУНЬКИ

Зазвичай дерматологи лікують різні шкірні захворювання мазями, але організм людський — складна система, тож і лікувати його потрібно в комплексі. Проте, за словами Олени Світко, шкірні хвороби лікують зсередини, як кажуть, шкіра — це печінка, яка виконує 500 функцій, у тому числі відповідає за стан нашого шкірного покриву. «Завдяки своїм фітопрепаратам, ефірним оліям, іншим методам, — говорить Олена Світко, — я виліковую псоріаз і вітиліго».

Багато ліків, потрібних нашій печінці, переконана лікар, — навколо нас, прямо під ногами. Наприклад, скоро з’явиться кульбаба, з якої беруть свіжі корені, миють і з’їдають хоча б по сантиметру на день. Також можна сушити і перемолоти корінці, додати до хліба з маслом. Таку саму лікувальну дію справляють на печінку і пуп’янки кульбаби, які їдять по кілька штук сирими. Людям зі шкірними захворюваннями Олена Віталіївна радить з’їдати щодня по 2—3 бруньки берези, бузку, для підшлункової залози корисні бруньки бузини, яблуні. Яблуню, зокрема, Хільдегарда вважала жіночим деревом, яке усуває біль, чистить судини, печінку. Можна приготувати таку корисну мазь із бруньок (у разі, якщо дерево не кропили хімікатами від шкідників). До 100 г бруньок додати 200 г вершкового масла і витримати на водяній бані чи в печі близько години до утворення однорідної маси. Потім процідити, додати столову ложку лавандової олії, перемішати. Такою маззю гарно масажувати ділянки над скронями і скроні в разі головного болю, шию. Це приводить у порядок кровообіг.

СМОРОДИНА - ПОРЯТУНОК ВІД АЛЕРГІЇ

Чудодійні очисні властивості має смородина — від гілочок і до ягід. Олена Світко радить і діткам, які страждають від алергії, заварювати смородинові гілочки з бруньками, звичайно, якщо їх не обприскували. Чайну ложку подрібненої сировини залити склянкою води, прокип’ятити і давати, починаючи з кількох крапель до половини чайної ложки. Крім того, таких діток потрібно купати у відварі верби, особливо цілюще це дерево навесні, перед вербною неділею. Якщо людина має ослаблений кровообіг, псоріаз чи інші шкірні хвороби, потрібно на убутний Місяць нарізати 7 пучків гіллячок з будь-якого виду верби. Обов’язково попросити пробачення у дерева, можна прочитати «Отче наш…» Один пучок (приблизно 1 кг) заливають 5—7 л води, кип’ятять на малому вогні 30 хв. Остуджують і обливають цим відваром дитинку чи дорослого, примовляючи: «Куди вода — туди й біда». Трішки відвару можна відлити для вживання всередину. Це корисно і діткам з тяжкою формою ДЦП, після наврочення.

Вівсяним пластівцям Олена Віталіївна оголошує війну, а от вівсяним висівкам, як власне, і всім іншим висівкам, цілителька і фітотерапевт каже: «так!» «Не раджу їсти вівсяні пластівці, — говорить лікар, — бо вони, так само як і картопля, — крохмаль, заклеюють судини. Ліпше замінити їх висівками з різними прянощами, наприклад, куркумою, імбирем тощо. І їсти по столовій ложці кілька разів на день». Натуропат радить також їсти гречку, пшоно, бурячки. Це сприятиме поліпшенню кровообігу і для шлунка корисно. Вона розповіла, що всі тибетські лами для поліпшення пам’яті їдять висівки, які містять багато корисних речовин і вітамінів.

ПОРАДИ ВІД ОЛЕНИ СВІТКО

Гарно чистить судини гречка, перемелена з волоськими горіхами у співвідношенні 1:1 (ліпше брати зелену неочищену гречку). З’їдати по чайній ложці тричі на день протягом тижня.

Заспокоїти нервову систему допоможе корінь валеріани лікарської. Одну столову ложку кореня залити склянкою окропу і подихати випарами таким чином: великим пальцем правої руки закрити праву ніздрю; рахуючи до семи, зробити вдих і уявити, як запах по спіралі піднімається прямо в мозок. Повільно видихніть через праву ніздрю, затиснувши ліву. До речі, американські вчені довели, що корінь валеріани в марлевому мішечку, розміщений біля голови, гарно впливає на серцево-судинну систему.

Людям із захворюваннями щитоподібної залози корисно носити бурштинове намисто. Шматочки соснової смоли і бурштину (рос. — янтарь) мають потужний іонізувальний ефект, що сприяє відновленню функцій органів людини. Але намисто бажано брати нешліфоване чи з пресованими намистинками, ліпше, аби вони були темними. Нове куплене намисто потрібно підготувати, знявши з нього негативну енергетику. Для цього хвилин 15 потримати під проточною водою, а потім виставити на тарілочці під яскраві сонячні промені на кілька годин. Можна взяти в праву руку, накрити лівою і прочитати «Отче наш...».

Про цю унікальну жінку, лікаря-натуропата Олену Світко, можна розповідати багато чого, зокрема, й про те, що є Клуб Олени Світко, в якому вона веде заняття сама чи запрошує цікавих людей. Про те, що вона лікує за допомогою системи Рейкі і навчає цьому інших. Та й сама Олена Віталіївна не припиняє вчитися, от і нині вступила до Університету доктора Ніда у Лхассі, де збагачує свій досвід новими знаннями і практикою. «Учитися планую ще 4 роки, — говорить лікар-натуропат. — Але про своїх пацієнтів не забуваю, приймаю хворих у своєму Центрі. Вони мають знати, що завжди отримають потрібну допомогу».

[/url][/url]

Джерело: [url=Ваше здоров"я][url=http://www.vz.kiev.ua/pop/13-11/6.shtml]




Теги:тромбоз, судини, народна медицина, Хільдегарда, ДЦП


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Клиника хрономедицины "Резонанс". Телефон +380970178989, +380952185444 (Viber, WhatsApp Консультация бесплатно. Скидка 50% на лечение витилиго +380445016128. Возможно лечение дистанционно после предоставления медицинских обследований на эл.почту [email protected]
avatar