реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Цілюща кульбаба

Доволі успішно очищає організм від хвороб усюдисуща кульбаба. Деякі дослідники вважають цю рослину найефективнішим засобом для очищення крові та лімфи, що перевершує навіть дорогі імпортні препарати.

Її дія поширюється на весь організм. Сік кульбаби, оте «молочко», що виділяється внаслідок зламу, містить гіркоти, котрі активізують процеси виділення жовчі, травних ферментів, тож посилюється якість та швидкість перероблення їжі та виділення продуктів обміну і відходів. Тому унеможливлюються так звані хвороби обміну речовин (камені в печінці, нирках та сечовому міхурі, вугри, фурункули, висипання на шкірі, відкладення солей у кістках).Якщо вчасно виводиться шкідливий холестерин, то ракові клітини втрачають можливість для розвитку, отож кульбаба — протипухлинний захист.

Крім того, листя та суцвіття кульбаби багаті на вітаміни С, Е, В1, каротин та мінеральні солі — заліза, фосфору, магнію, кальцію. Завдяки залізу поліпшується склад крові, а магнію — нервової діяльності. А ще магній допомагає долати метеозалежність, головокружіння, аритмію, алергію, корисний у разі склерозу, інфаркту.

Травознаї радять пити сік цієї рослини тричі на день (1 ст. л. розвести в 0,5 склянки перевареної води) і частіше їсти салати з живим листям кульбаби.

Настій (1 ст. л. сировини, 400 мл окропу, настояти впродовж 2 годин, перецідити) п’ють по півсклянки 4 рази на день до їди.

Отже, кульбаба успішно очищує кров, налагоджує діяльність травної, нервової систем — усе це сприяє гарному тонусу організму.

Із скарбнички порад чернігівської обласної газети "Бібла хата"




Теги:рак, обмін речовин, сік кульбаби, відкладання солей


Читайте також



Коментарі (0)
avatar