реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Чуваші в Острі

Погодили план побудови меморіалу на місці смерті відомого чуваського поета Мішші Сеспеля в Острі Козелецького району представники київської та чернігівської чуваської громади. Як розповіла голова всеукраїнської громадської організації «Мішші Сеспель» Надія Лісова, окрім меморіалу проходить підготовка до святкування Незалежності України в Острі, у якій візьме активну участь чуваська громада.
Того ж дня, земляки відвідали місцеву школу, де відбувається ремонт музею Мішші Сеспеля, він проходить за рахунок пожертв. Підтримав цю благородну справу і підприємець з Чернігова Олександр Трофімов. Після школи для чувашів гостинно відкрив свої двері місцевий музей, яким також опікуються гості, який вразив надзвичайним багатством колекції: тут і трипільська кераміка, і знахідки часів доби заліза, Київської Русі, Гетьманщини, Громадянської війни. Особисто мене зацікавила борть (19-го століття) у вигляді давнього ідола – через його рот всередину залітали бджоли.
Таким чином, чуваська громада долучається до розвитку туристичної інфраструктури Остра.

Олександр ЯСЕНЧУК













Коментарі (2)
avatar
1
Знову понаїхали... Вшановують совєтського зрадника, який грабував і знущався над населенням Остра!
цього покидька повісили жителі міста, а потім і поховали після чого прийшли червоні окупанти, розстріляли тих, хто очистив місто від такої погані і зробили з "міші сеспеля" жертву революції, встановивши йому пам'ятник, який забрали з могили священика(ззаду досі ледь видніється могильний напис)! ось вона правда, панове.
Мені дуже неприємно, що сіверщина друкує матеріал про радянських окупантів і висвітлює іх з кращої точки зору. прикро.
avatar
2
До Сеспеля ми ставимося як до поета. Відносно того, що він рабував населення Остра... Прошу навести факти конкретні. До речі наприкінці життя він став антикомуністом, як і укр. митці Хвильовий, Еллан-Блакитний
avatar