реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чорнобильський центр: Люди зупинили наміри влади

Плани обласної влади щодо закриття психоневрологічного відділення Обласного центру радіаційного захисту та оздоровлення населення викликали неабияке обурення, і незгоду серед пацієнтів. Як результат, активна громадська позиція людей змусила обласне управління охорони здоров’я змінити свої плани безглуздого скорочення.

Протягом останніх днів у Чернігові серед ліквідаторів та постраждалих в наслідок аварії на ЧАЕС поширилась інформація про закриття місцевою владою психоневрологічного відділення Обласного центру радіаційного захисту та оздоровлення населення, розташованого по вул. Шевченка 160 .

Пацієнти відділення висловлювали стурбованість та побоювання залишитись без медичної допомоги. Для відстоювання свого права на медичну допомогу близько 70 осіб підписали листи в різні органи влади, та виявили вражаючу солідарність і наполегливість. Так спеціально для підписання листа на захист відділення із смт. Гончарівськ та Ніжина приїхало близько 30 активістів. Не залишились у стороні і громадські організації, за чиєю ініціативою 17 вересня відбулась нарада з даного питання за участю представників обласної державної адміністрації. На нараді громада підтримала необхідність збереження медичного закладу, відзначила високі показники роботи, та високу професійність працівників психоневрологічного відділення Обласного центру радіаційного захисту та оздоровлення населення. Враховуючи таку солідарну підтримку, можна зробити висновок про високу довіру ліквідаторів та постраждалих в наслідок аварії на ЧАЕС до медичних працівників психоневрологічного відділення, що в сьогоднішніх економічних та політичних умовах значна рідкість, а можливо, виключення.

До Чернігівської обласної організації політичної партії «Демократичний Альянс» також надійшло колективне звернення від ліквідаторів та постраждалих аварії ЧАЕС щодо закриття місцевою владою психоневрологічного відділення ОЦРЗОН з проханням допомогти захистити інтереси хворих людей та не допустити його закриття. «ДемАльянс» звернувся з запитом до Голови Чернігівської обласної державної адміністрації з проханням надати обґрунтування з цього приводу.

Згідно відповіді начальника управління охорони здоров`я Чернігівської ОДА Г.М.Василькової: «…питання закриття зазначеного відділення управлінням охорони здоров`я не розглядається».

Голова Чернігівської обласної організації партії «Демократичний Альянс» Андрійченко Ігор переконаний, що саме активна позиція широких верств населення стає захистом від часто непродуманих та недалекоглядних рішень чиновників. «Будь-яке скорочення чи реформування в першу чергу має враховувати інтереси людей – влада на місцях і на державному рівні часто це ігнорує!» - підкреслив Ігор.

Вітаємо всіх ліквідаторів та постраждалих в наслідок аварії на ЧАЕС з перемогою, та бажаємо так само зберігати високу громадську активність в вирішенні принципових питань.

Чернігівська обласна організація
Політичної партії «Демократичний Альянс»



Теги:ліквідатори аварії на ЧАЕС, чорнобильці, Центр радіаційного захисту, Демократичний Альянс


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Українкість Василя Федоровича обмежена невеликим колом громадян України, що носять шаровари та вишиванки, і минулим. 
В.Ф. не враховує ні етнічної, ні конфесійної, ні політичної різноманітності  людей, що живуть в Україні, ні атомізацію народу, ні нівелюючу різномаїття глобалізацію. 
Пошуки чогось корисного в минулому, намагання повернути дещо з минулого в сьогодення свідчить про нерозуміння ходу історії та розвитку цивілізації. Те, що відійшло в небуття,  вже ніколи не повернеться. Минуле має лише пізнавальне, освітнє значення, якби там було щось варте і потрібне сьогодні, воно б вижило і збереглося.
avatar
2
спочатку пільги у чорнобильців забрали, а тепер вирішили й без медичного нагляду залишити, й аргументували мабуть тим, що грошей на фінансування закладу немає! а для того, щоб гроші на виплати пільг завжди були необхідно соціальні статті бюджету зробили захищенними, як червоні пропонують, а не перекидати гроші у ручному режимі з однієї статті на іншу за зачиненними дверима, як це зараз роблять!
avatar