реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чорна дошка - біла дошка

Чернігівський Євромайдан у відповідь на репресії влади розпочав формування чорної дошки ганьби.

Зокрема, на "чорну дошку" за рішенням обласного штабу національного спротиву встигли потрапити:

- Заяць Олександр Володимирович, суддя Чернігівського окружного адміністративного суду, який 23.11.2013 р. постановою по справі № 825/4330/13-а заборонив під час проведення мирних масових зібрань (пікетування, хода, демонстрація, мітинг, тощо) встановлювати малі архітектурні форми (намети, кіоски, навіси, у тому числі тимчасові та пересувні), використовувати звуко- та кіно- відтворюючу апаратуру з 23.11.2013 р. по 07.01.2014 р. у центральній частині м. Чернігова.

- Вовк Павло Іванович, начальник юридичного відділу Чернігівської міської ради, який підписав подання від міської ради про знесення євро намету в Чернігові, оскільки він заважав проведенню …новорічних святкувань.

- Соколов Олександр Володимирович, міський голова Чернігова. З його відома було подано подання в суд про знесення євро намету. Відмовився вийти до своїх виборців на Майдан, побоявся прийти навіть у зал міської ради на зустріч із потерпілими від розгону Євромайдану, назвавши їх шизофрениками.

Також формується біла дошка чернігівського Майдану, куди заносяться прізвища людей, які активно себе проявили у відстоюванні демократії та свободи. Першими на неї занесено:

- Ірина Черенько, керівник молодіжної громадської організації «Апельсин». Однією з перших вийшла на чернігівський Євромайдан, надала апаратуру організації для влаштування першого намету, чергувала навіть вночі, постраждала в результаті знесення євро намету,

- Станіслав Тавлуй, активіст молодіжної громадської організації «Апельсин». Одним з перших вийшов на євро майдан, постраждав під час його знесення (облив себе бензином у знак протесту), відкрито і рішуче виступав на мітингах та прес-конференціях,

- Сергій Соломаха, перший заступник голови Руху в області, позаштатний коресеопндент газети «Сіверщина». Одним з перших вийшов на євро майдан у Чернігові, чергував у ніч знесення намету, активно виступав з критикою влади.



Теги:Майдан, Олександр Соколов, Люстрація, чорний список


Читайте також



Коментарі (0)
avatar