реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чому втік Мамонтов з Чернігова у Крим?

Служба безпеки віднайшла близько 600 різноманітних антиукраїнських груп в соцмережах, більшість із яких адмініструється з Росії. Про це на брифінгу повідомив керівник Департаменту контррозвідувального захисту інформаційної безпеки СБУ Віталій Найда, передає кореспондент Укрінформу.

"Службою виявлено близько 600 антиукраїнських груп в соцмережах. Мова в першу чергу йде про "ВКонтакте" та "Однокласники", менш поширеним є використання "Фейсбук". Близько 80% подібних антиукраїнських груп були створені та адмініструються з території РФ, або з тимчасово окупованого Криму", - зазначив він.

Але сайт "Письма из Чернигова" адмініструвався з Чернігова і за ним стояв, за нашими даними, нєкій типу режисер (типу, бо Чернігів не бачив його робіт) Валєрій Мамонтов (справжнє прізвище - Степанов). Про себе він пише в соцмережах так - мовляв, трохи театром займався, трохи кіно, є троє дітей з дружиною колишньою. Жив на вулиці Дзержинського.

У Чернігові він з'явився начебто з Житомира. Начебто, бо в діяльності подібних особистостей, повернутих на службу русскому міру, мало певності (її знають хіба що хазяї). Чим займався в Чернігові - невідомо, хоча він начебто заявлявся театральним діячем. Офіційна версія - появився в Чернігові разом з призабутим Олексієм Савченком, тим, що "За Чернігів". Ні Савченка, ні його банку, ні футбольного спонсорування, ні... Тільки дебільна табличка на Валу "Тут буде...". А Мамонтов (Степанов) остався. Бо помаранчевий Майдан йому остогид у Києві - як це він розказав в інтерв'ю Вікторії Сідоровій.

Тут, у нашому місті, відомою стала його антиукраїнська діяльність в соціальних мережах. Згаданий сайт - яскравий приклад. Не хочеться переказувати всі ті банальні уже гидотності, не раз розтиражовані кремлівською пропагандою - писанія Валерія Мамонтова нічим не відрізняються від заданих кліше, хіба що слабенькою прив'язкою до Чернігова.

Мамонтов поступово збирав навколо себе проросійськи налаштованих чернігівців - і не тільки з театрального середовища. Годував байками про студію Табакова, спільну роботу з Андрієм Жолдаком...Тирлувалися в нього і журналісти, і невідомі туманні особи...

Аж раптом пропав наш видатний і великий любитель русского міра. Виявляється, СБУ нарешті таки запрацювала і готувалася прищучити цього агента. То він і втік у Крим. Накрилась мідним тазом його казочка про наміри створення сільськогосподарської комуни. Адже в комуні, чи то в кібуці, працювати треба ручками. Тими, які звикли тільки крапати брехню про Україну, а не картопельку саджати...

Дормидонт ЧІЧІКОВ
Фото з сайту "Високий вал"



Теги:агенти, фсб, письма из Чернигова, мамонтов, СБУ


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
не статья - а тупое неаргументированное гониво на человека! фу фу фу.. хочетс усомниться в каждом слове автора этой статьи.
avatar
2
avatar
3
avatar