реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чому влада регіоналів і комуністів протягує векселі

Фракція ВО «Свобода» виступає категорично проти проєкту закону «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо реструктуризації бюджетної заборгованости). Адже цим документом режим Януковича, замість розрахунків грошима, вводить векселі, якими хоче покрити свою заборгованість перед громадянами державт, яка виникла на 1 січня 2013 року.

Це означає, що ця влада банкрутує і веде країну до дефолту. Про це 4 липня 2013 року заявив народний депутат України від ВО «Свобода» Руслан Марцінків під час обговорення в парламенті відповідного законопроєкту.

За словами свободівця, прямим доказом антинародности вказаної законодавчої ініціятиви також є те, що уряд Азарова на рівні скарбниці блокує кошти місцевих бюджетів, штовхаючи громадян до соціяльних протестів: «Володію цифрами щодо Івано-Франківська, де станом на кінець місяця в органах державної скарбниці було заблоковано кошти в сумі близько 14-ти мільйонів гривень, хоча гроші у бюджеті міста були і є. В Стрию на Львівщині вже тиждень страйкують працівники міського комбінату комунальних підприємств, які не можуть отримати заробітну плату. Ситуація в інших містах України не краща, як відомо з повідомлень ЗМІ».

«Висновок один: місцеві бюджети сьогодні – заручники апетитів «Сім’ї» президента та окремо взятої донецько-олігархічної Партії регіонів, яким все мало!» – наголосив націоналіст.

Руслан Марцінків зауважив, що уряд Азарова в ручному режимі здійснює розподіл грошей, які заробили громади. «Не міські голови та місцеві ради, а персонально Азаров відповідальний за ями на дорозі, за невідремонтовані школи та дитячі садочки в Івано-Франківську, Чернігові, Тернополі, Полтаві чи Сумах. Бо персонально Азаров не дозволяє сплатити ремонт доріг, шкіл, дитячих садочків, блокуючи кошти місцевих бюджетів», – зазначив народний депутат.

Парламентар переконаний, що запровадження векселів – це законодавчо обґрунтований механізм розбазарювання бюджету. І якщо блокування бюджетних грошей на місцях сьогодні є процесом видимим, то «вексельні папірці можуть одномоментно розв’язати руки «пакращувачам» і створити тіньовий ринок обігу векселів із мільярдними заробітками «для своїх».

Як зазначив свободівець, наступним кроком режиму Януковича буде хіба що введення продуктових карточок взамін пенсій та зарплат.

«Вихід є! Фракція ВО «Свобода» вимагає негайно внести на розгляд парламенту проєкт закону України №2283 «Про зміни до бюджетного кодексу» народних депутатів Руслана Кошулинського, Андрія Іллєнка та Юрія Михальчишина. У разі затвердження цього документа він ліквідує нинішню монополію уряду на кошти місцевих громад та дозволить розміщувати ці фінанси у державних банках України», – підсумував Руслан Марцінків.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»



Теги:покращення життя, свобода, регіонали, векселі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar