реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чому голодували в'язні в Чернігівському СІЗО?

Прокуратура області провела перевірку в Державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор», у ході якої встановлено, що четверо ув’язнених Чернігівського СІЗО відмовилися від вживання їжі через відсутність в установі лікарських засобів, що призводить до порушення схем лікування захворювання на туберкульоз та може негативно вплинути на ефективність лікування загалом.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Перевірка засвідчила, що надання необхідної кваліфікованої медичної допомоги взятим під варту особам, які тримаються у Чернігівському СІЗО, в повному обсязі не забезпечено. Саме це є причинами виникнення надзвичайної події.

Ситуація, що склалася є певною мірою наслідком неузгоджених дій новоствореної у ході реформи структури – філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» та адміністрації СІЗО.

Реагуючи на це, прокурором внесено низку документів реагування як на місцевому рівні, так і на рівні структури апарату Міністерства юстиції України з метою застосування заходів відомчого контролю.

Як результат, в’язні отримали необхідні препарати, їх додатково обстежено в профільному лікувальному закладі, надано відповідні рекомендації.

Голодування припинено.



Теги:МВС України, чернігівське сізо, прокуратура Чернігівської області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar