реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чого вартує дружба з Саакашвілі

Всі національні ЗМІ облетіла інформація - 1 листопада, при спробі перетнути державний кордон України з підробленими документами був затриманий соратник і близький друг Міхеїла Саакашвілі - Мегіс Кардава.

Пан Кардава, за часів президентства Саакашвілі, очолював військову поліцію Міністерства Оборони Грузії.

Навіщо ж такій впливовій особі, ще й близькому другу Міхо, потрібно підробляти паспорт? Справа в тому, що Мегіса Кардаву розшукує Інтерпол, повідомляє Радіо Свобода.

На рахунку Кардави вбивства, тортури над ув'язненими, переслідування політичних опонентів і розкрадання бюджетних коштів. І все це з мовчазної згоди "політичного спринтера, патріота і видатного борця з олігархами" Саакашвілі.

У цьому затриманні не було б нічого екстраординарного, якби не один нюанс. Якби інциндент не трапився на кордоні, яку б роботу йому доручив Саакашвілі в столиці, враховуючи його «послужний список» і істерію, яку Міхо розвів біля стін Верховної Ради?

Про це ми, напевно, не дізнаємося ніколи. Кардава очікує екстрадиції до Грузії і мовчить. А роботодавець Саакашвілі банально відхрестився від нього.

На своїй сторінці в Facebook Саакашвілі написав, що ніколи навіть не був знайомий зі своїм затриманим соратником, і про його існування він дізнався тільки з повідомлень, оприлюднених в ЗМІ.

"Цього" найближчого соратника "я точно ніколи не зустрічали і знає про його існування тільки з преси", - вказав він.

Але це брехня.

Михайло Саакашвілі напевно просто забув, що розпорядженням від 19 травня 2012 року нагородив Мегіса Кардаву орденом Честі. У розпорядженні відзначається, що орден Честі надається Мегісу за сумлінне виконання службових обов'язків, професіоналізм і гідну службу.

Результати цієї «служби» стали надбанням громадськості зовсім скоро.

Відеокадри тортур у відомстві Кардави облетіли всі ЗМІ світу.

У 2013 році Тбіліський міський суд визнав його винним в принизливому і нелюдське поводженні з ув'язненими і засудив до трьох років і дев'яти місяців ув'язнення заочно.

Уже в січні 2014 року Тбіліський апеляційний суд визнав Кардава винним в тортурах і організації насильницьких дій сексуального характеру на адресу нині покійного полковника Серго Тетрадзе, а також тортури і незаконне позбавлення волі віце-полковника Давида Лондарідзе, Георгія Горелашвілі і Георгія Чікватія, засудивши до дев'яти років в'язниці також заочно.

Цікаво, що Мегіс Кардава доводиться братом колишньому начальнику департаменту конституційної безпеки МВС Грузії Левану Кардаві, який заарештований за звинуваченням в скоєнні схожого злочину. Незадовго до парламентських виборів він за допомогою шантажу змусив охоронця майбутнього прем'єра Бідзіна Іванішвілі Віссаріона Сурмава брати участь в акціях по дискредитації патрона і членів його команди.

Президент Грузії, переслідуючи найжорстокішим чином опозицію, не міг не знати особисто тих, хто виконував його злочинні накази.

Але тепер виявилося, що Саакашвілі забув талановитого земляка, адже в сучасних реаліях політична і ділова дружба досить коротка і непередбачувана. Міхо вирішив побити всі рекорди мімікрії і продовжує пробивати дно.



Теги:Україна - Грузія, СААКАШВІЛІ, Кардава


Читайте також



Коментарі (0)
avatar