реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чого чекати українцям після 1 вересня

В Україні очікують плавне зростання долара. Літо – традиційно сприятливий для гривні сезон, але вже у вересні ситуація змінюється. На початку осені також зростуть ціни на нерухомість, очікують голосування парламенту за пенсійну реформу і старт нового навчального року. Сайт "Сегодня" з'ясував, як може змінитися життя українців наступного місяця.

Школа по-новому

Міністерство освіти опублікувало методичні вказівки. Вчителі отримують повну свободу в організації навчання. Першокласникам не даватимуть домашніх завдань. Перші "домашки" з'являться тільки в другому класі. Їхнє виконання має займати не більше 45 хв. У третьому класі час на домашню роботу збільшать до 70 хв., а в четвертому – до 90 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою погодою почнеться осінь

Абонентська плата на газ

У меморандумі з МВФ, який підписали президент, прем'єр, міністр фінансів і голова НБУ, Україна взяла на себе зобов'язання у вересні, до початку опалювального сезону, розділити газовий тариф на дві складові: ціна блакитного палива як товару і вартість розподілу. Фактично, це означає введення абонентської плати на блакитне паливо. НКРЕКП планувала внести абонентську плату до кінця травня цього року. Відповідну постанову вже було прийнято, але після критики з боку прем'єра рішення відстрочили.

Курс долара поповзе вгору

Для досягнення прогнозного рівня, передбаченого Мінфіном – 29,3 грн в середньому протягом року – національна валюта повинна в другому півріччі знецінитися як мінімум до 32 грн за долар, пояснює аналітик Наталія Мільчакова. Однак такий прогноз можна назвати песимістичним. У Центрі Разумкова прогнозують курс близько 27 грн у другому півріччі, а в Concorde Capital припускають, що в кінці цього року долар коштуватиме 28,5 грн. Вже восени курс долара коливатиметься в межах 26-28 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекає на українців восени - прогноз астрологів

Оренда житла

За минулий рік ціни на оренду квартир в столиці зросли приблизно на 20%.

"Якщо брати 2016 рік, відбулося зростання приблизно на 20%. Але точної статистики немає. Це не фондовий ринок, не всі вносять дані до реєстрів. Потрібно розуміти, що на ринок впливає багато факторів. Припустимо, активніше стала економіка. Вже буде зовсім інший попит. Або навпаки", – розповідає представник Асоціації ріелторів України Артур Пилипчук. Як прогнозує ріелтор Максим Бабуряк, у кінці серпн - на початку вересня можливе зростання ще на 20-30%. Коли попит спаде, ціни вже не знизяться.

Проголосуютьза пенсійну реформу

У вересні парламент у другому читанні розглядатиме урядову пенсійну реформу. Якщо документ підтримають, нововведення чекають українців, як заявляють у Мінсоцполітики, одразу після прийняття реформи. У жовтні цього року 5,6 млн українців перерахують пенсії. На понад 1000 грн розбагатіють 1,1 млн пенсіонерів. Надбавку від 900 до 1000 грн можуть отримати 487 тис. пенсіонерів, від 700 до 800 грн – 460 тис. Решті (а це більше 3,5 млн українців) пенсію піднімуть від 50 до 700 грн.



Теги:реформа школи, курс долара, ціни, оренда житла


Читайте також



Коментарі (0)
avatar