реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Читаючи світову пресу...

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у коментарі для The Daily Beast він закликав Україну «продовжувати чинити тиск, зберігати темп» та продовжувати атаки у зимові місяці.

«З огляду на перевагу українців у навчанні, спорядженні та якості їх особового складу порівняно з деморалізованими, погано навченим, погано екіпірованим російським, в інтересах України було б зберегти набраний темп протягом зими (... ) У них (українців) є від міжнародного співтовариства 300 000 одиниць спорядження для ведення зимової війни»...
https://www.thedailybeast.com/uk-defense-secretary-ben...

Артилерія вже не допомагає.
Московщина стрімко втрачає захоплені території в Україні головним чином через гостру нестачу озброєння. В повідомленні для Foreign Policy, голова Пентагону Ллойд Остін констатує: «Шкода спостерігати таке приниження – що Росія звертатиметься за зброєю до Ірану та Північної Кореї. Ніколи б не подумав».
https://foreignpolicy.com/.../russia-ukraine-war-ammo.../

За підтвердженими журналістами The Guardian даними британського Міноборони, Росія останніми тижнями перейшла до використання крилатих ракет типу AS-15 Kent, що запускаються військовими літаками. Ці ракети вироблялися у 80-ті роки минулого століття з винятковим розрахунком на ядерний заряд. Знімаючи ядерні боєголовки, росіяни змушені замінювати їх близьким за вагою баластом, аби зберегти траєкторію польоту.
https://www.theguardian.com/.../russia-firing-ageing...

За даними британської розвідки, отриманими журналістами The Telegraph, мобілізовані московитські резервісти масово гинуть під обстрілами артилерії - солдати отримують наказ продовжувати копати траншеї, коли починається перестрілка, і залишаються на відкритих уразливих відрізках місцевості.
https://www.telegraph.co.uk/.../russian-reservists.../
У такій ситуації мобілізовані масово йдуть у відмову, намагаючись уникнути попадання на передову.

Сергій ЧАПЛИГІН



Теги:Україна - США, широка війна, Сергій Чаплигін, Україна - Великобританія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar