реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чиновників режиму Януковича вичистять за 10 днів

Чиновники, які обіймали керівні посади за часів президентства Віктора Януковича, будуть звільнені протягом 10 днів після набуття чинності закону про люстрацію. Про це на засіданні уряду в п'ятницю заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає Укрінформ.

«Закон містить імперативну норму, яка говорить, що особи, які займали найвищі керівні посади за часів режиму Януковича, які займали посади міністрів, їх заступників, керівників силових структур, СБУ, Генеральної прокуратури, губернаторів і перебували на цих посадах більше року сукупно з 2010 по 2014 рік – такі особи підпадають під так звану трудову люстрацію і повинні бути звільнені з державного апарату протягом 10 днів із моменту набуття чинності закону», - пояснив Петренко.

За його словами, під люстрацію також потраплять усі судді, прокурори, слідчі, які під час Революції 2013-2014 року приймали рішення та порушували кримінальні справи проти громадян-учасників цієї революції.

Під люстрацію потраплять також чиновники, які своїми рішеннями чи діями підтримували сепаратистів і терористів і щодо яких є відповідні рішення судів. Також люструють осіб, які обіймали керівні посади в Комуністичній партії і комсомольських організаціях.

Окремо законом визначено проведення «майнової люстрації», яка розповсюджується на всіх без виключення чиновників. Він передбачає перевірку способу і стилю життя державних службовців, які обіймають найвищі посади, задекларованим доходам і витратам.

Ті, хто не пройдуть перевірку, будуть звільнені із займаних посад без права зайняття цих посад протягом 10 років, і по них будуть передані відповідні матеріали до правоохоронних органів. «Те ж стосується і людей, які працювали у владі за часів Януковича.

Тому Льовочкін, Клюєв, Вілкул, Бойко та інші колишні посадовці як такі, що потрапили під ознаки закону, не будуть мати право обіймати державні посади протягом наступних 10 років», - наголосив Петренко.Експрес



Теги:люстраіця, агенти КГБ, режим януковича, очищення влади, Майдан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar