реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Чим скальпель замінити?

- Доброго дня! Мене звуть Анатолій Банний, уродженець Запоріжжя, живу в Києві. Кандидат медичних наук, 37 років працював хірургом, викладав у Запорізькому медінституті, був головним хірургом Запорізької області. Вже на пенсії вивчив гірудотерапію і 10 років лікую п'явками. У багатьох випадках цей метод може замінити медикаменти та хірургічний скальпель.

- Вже якщо головний хірург області шукає допомоги у нетрадиціоналів, значить, в медицині явна криза. Що вас, Анатолій Васильович, підштовхнуло до настільки різкої зміни напряму?

- У мене раптом з'явився сильний біль у спині. За час роботи хірургом "нажив" чотири міжхребцевих грижі. Після операції стало легше, але через півтора року біль повернулася, віддавала в ногу, стало важко пересуватися. Проходячи повз кабінету гірудотерапії, згадав, що під час мого навчання в інституті в стаціонарах застосовувалися п'явки для лікування хворих і я вирішив зайти. Після першого сеансу почав одягатися - і зловив себе на думці, що роблю це значно легше ніж зазвичай, і майже без болю. Пройшов повний курс. Результати сподобалися, вивчив методику ...

- У Росії завжди п'явками захоплювалися, навіть при імператорському дворі. У романі «Гардемарини, вперед!" Про те багато написано.
У Росії і зараз приділяють багато уваги гірудотерапії. У Санкт-Петербурзі є навіть кафедра гірудотерапії.

- Я думав, що вони тільки для гіпертоніків. Кров випустити і ножиком можна.
Так, був такий метод лікування. Але п'явка, зцілює гіпертоніків не забором крові, а введенням в кровоносне русло багатьох ферментів, що регулюють артеріальний тиск, а, вірніше, нормалізують гомеостаз.

- Невже наука нічого нового не може придумати? Щоб без болю, ран, дешевше, приємніше.
Ну, можна ковтати масу таблеток, без болю, але "садити" потихеньку печінку і нирки, скорочуючи життя. А в цілому я вважаю, що комфортного лікування не буває, збереження і лікування здоров'я завжди працю.

Скорочено. Продовження публікації читайте в газеті "Сіверщина" за 22 березня. передплата по всій Україні!



Теги:нетрадиційні методи лікування, гірудотерапія, п'вки



Коментарі (0)
avatar